Audi vergroot actieradius 'oude' E-trons

Extra kilometers

Audi E-tron 50 Quattro

Audi voert een software-update door op de E-tron die de elektrische actieradius van die SUV vergroot. Let wel, het gaat alleen om Audi's E-tron 55 Quattro van modeljaren 2019 en 2020.

Gelijktijdig met de introductie van de E-tron Sportback gaf Audi zijn elektrische SUV's een software-update die de elektrische actieradius verbeterde. Exemplaren van de Audi E-tron die daarvoor waren geproduceerd en geleverd, moesten het vooralsnog zonder die grotere reikwijdte doen. Goed nieuws: deze softwarematige aanpassing is nu ook beschikbaar voor de Audi's E-tron die tussen september 2018 (modeljaar 2019) en november 2019 (modeljaar 2020) zijn geproduceerd. De kosten? Helemaal niets.

De software-update vergroot de actieradius van de Audi's E-tron met 20 kilometer. Dat levert de Audi E-tron 55 Quattro een nieuw WLTP-bereik op van 441 kilometer. De software-update vergroot de nettocapaciteit van het bruto 95 kWh grote accupakket naar 86 kWh. Daarnaast brengt software-update ook wijzigingen voor de regeleenheid van de voorste elektromotor. Bij lage belasting schakelt de voorste elektromotor zich vrijwel volledig uit.

De E-tron 55 Quattro is de 360 pk sterke versie van Audi's elektrische SUV die boven de 313 pk sterke variant met 71 kWh accu staat.

PRIVATE LEASE Audi e-Tron

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (44) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum