Audi stuurt Q6 e-tron de sneeuw in

Zustermodel van elektrische Macan

Audi Q6 e-tron

Tot en met 2025 introduceert Audi naar eigen zeggen meer dan twintig volledig nieuwe modellen. Tien daarvan zijn elektrisch en één daarvan is de Audi Q6 e-tron. Van die auto geeft Audi nu nieuwe foto's vrij.

Audi slingert foto's de wereld in waarop de Q6 e-tron te zien is. De Audi Q6 e-tron is een volledig elektrische SUV en wordt in feite een zustermodel van de elektrische Macan waar Porsche aan werkt. De Audi Q6 e-tron komt net als die Macan namelijk op het Premium Platform Electric (PPE) te staan.

Als SUV van Audi ontkomt ook de Q6 e-tron niet aan een Sportback-variant. Wat je op technisch vlak van de Audi Q6 e-tron en Q6 e-tron Sportback kunt verwachten? Dankzij de 800V-architectuur die het PPE-platform biedt, kun je in ieder geval een relatief hoog laadvermogen verwachten. Porsche gaf over zijn technische zustermodel al aan dat die een hoger laadvermogen krijgt dan de Taycan. Het maximum laadvermogen van de Taycan bedraagt 270 kW. Reken natuurlijk ook op diverse motorversies, waaronder mogelijk zelfs een ruim 600 pk sterke RS-versie. Later dit jaar meer!

Overigens bestaat er in China al een SUV van Audi die Q6 heet. Die SUV is alleen met verbrandingsmotoren leverbaar en heeft niets met de Q6 e-tron te maken.

PRIVATE LEASE Audi

Lezersreacties (10)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens