Audi 'Q8' e-tron: verwachte specificaties bekend

Vernieuwde E-tron

Audi E-tron facelift / Q8 e-tron
Audi E-tron facelift / Q8 e-tronSpyshots Audi E-tron en E-tron SportbackSpyshots Audi E-tron en E-tron SportbackSpyshots Audi E-tron en E-tron SportbackSpyshots Audi E-tron en E-tron Sportback

De Audi E-tron wordt (vooral technisch) flink vernieuwd en krijgt naar alle waarschijnlijkheid ook een nieuwe naam: Q8 e-tron. AutoWeek kan je exclusief de eerste verwachte specificaties melden.

Audi werkt hard aan een uitgebreide update van de E-tron. De gefacelifte E-tron krijgt waarschijnlijk de naam Q8 e-tron en vooral het rijbereik moet een aardige sprong voorwaarts maken. De onthulling is nabij, maar AutoWeek kan je dankzij een ingewijde al exclusief melden wat de Q8 e-tron naar verwachting in huis heeft. Let wel, het gaat hier om officieuze (Belgische) cijfers, dus wellicht pakt het één en ander in de praktijk nog net iets anders uit.

De Audi Q8 e-tron komt qua aandrijflijnen in drie smaken op de markt: als 50, 55 en S, uiteraard ook weer als Sportback. De instapversie, de Audi Q8 e-tron 50, wordt 340 pk sterk, krijgt een 95 kWh groot accupakket (zoals de huidige 55 heeft) en komt daarmee volgens huidige schattingen 450 km ver. Als Sportback ligt het rijbereik nog wat hoger, namelijk op 465 km. Snelladen kan met 150 kW laadvermogen.

De nieuwe Audi Q8 e-tron 55 gaat een stapje verder. Die wordt weliswaar net zoals nu het geval is 408 pk sterk, maar krijgt een accupakket dat in plaats van 95 kWh maar liefst 115 kWh capaciteit heeft. Dat is goed voor een geschatte actieradius van 550 km, als Sportback komt-ie 565 km ver. Die laatste is de versie met het grootste rijbereik. Ter vergelijking: de huidige E-tron met het grootste bereik blijft nog steken bij 437 km. Bovenaan de voedselketen staat opnieuw de S-versie. Die is wederom goed voor 503 pk, maar krijgt ook het grotere 115 kWh-accupakket en komt daarmee naar schatting 465 km ver mee (474 km als Sportback). Zowel de 55 als S kan met 170 kW laadvermogen snelladen.

Audi E-tron facelift / Q8 e-tron

Audi 'Q8' e-tron

Volgens onze informatie begint Audi net voor het einde van het jaar met de productie van de Q8 e-tron en wordt hij leverbaar in de lente van 2023. Officiële informatie kan niet lang meer op zich laten wachten. We verwachten de onthulling immers ergens in de komende twee maanden.

PRIVATE LEASE Audi e-Tron

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (67) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.