Audi Q6 e-tron Sportback beter in beeld

Opvallende achterspoiler

Spyshots Audi Q6 E-tron Sportback
Spyshots Audi Q6 E-tron SportbackSpyshots Audi Q6 E-tron SportbackSpyshots Audi Q6 E-tron SportbackSpyshots Audi Q6 E-tron SportbackSpyshots Audi Q6 E-tron SportbackSpyshots Audi Q6 E-tron SportbackSpyshots Audi Q6 E-tron SportbackSpyshots Audi Q6 E-tron SportbackSpyshots Audi Q6 E-tron SportbackSpyshots Audi Q6 E-tron Sportback

De Audi Q6 E-tron wordt een nieuwe elektrische SUV die ook een Sportback-broertje met een sterker aflopende daklijn krijgt. Onlangs kon AutoWeek je die Audi Q6 E-tron Sportback voor het eerst in testkostuum laten zien, al bleef de achterkant van het nieuwe model nog even buiten beeld. Tot nu!

Met studiemodellen A6 e-tron en A6 e-tron Avant blikte Audi vooruit op elektrische equivalenten van achtereenvolgens de A6 en A6 Avant. Die twee volledig elektrische nieuwkomers komen op het PPE-platform te staan, een door Audi en Porsche samen ontwikkelde basis die bij Audi onder de Q6 e-tron debuteert. De Q6 e-tron wordt een elektrische SUV die een stapje boven de Q4 e-tron, maar onder de mogelijk tot Q8 e-tron om te dopen E-Tron en E-Tron Sportback komt te staan. Net als van zijn grotere en kleinere broers komt er ook van de Q6 e-tron een Sportback. Die laatste komt op deze spionageplaten beter dan ooit voor de lens van de camera.

Spyshots Audi Q6 E-tron Sportback

Audi Q6 e-tron

Niet lang geleden konden we je de Q6 e-tron Sportback al laten zien, al beperkten de foto's zich toen tot de voor- en zijkant van de nieuwe elektrische SUV. Voor deze fotoreeks heeft de Q6 e-tron Sportback zich over zijn plankenkoorts heen gezet. De Audi krijgt geheel volgens verwachting een sterker aflopende daklijn dan de reguliere nog te onthullen Q6 e-tron. De achterlichten ogen opvallend bekend. Op deze foto's zijn ze nog van elkaar gescheiden, maar het lijkt erop dat onder er zich onder het stickerwerk een ledbalk schuilhoudt die een eenzaam bestaan voor de lichtunits de wereld uithelpt. Opvallend is de plaatsing van de achterspoiler. Die zit namelijk direct onder de achterruit. Net even anders dan bij de Q4 e-tron Sportback en E-tron Sportback dus.

Volgens de originele plannen zou Audi de Q6 e-tron nog dit jaar onthullen, al zouden problemen met de ontwikkeling van software zomaar roet in het eten kunnen gooien. Ook het zustermodel van de Q6 E-tron dat Porsche gaat voeren, de elektrische Macan, komt hierdoor mogelijk later dan gepland op de markt. De Q6 e-trons worden niet de vervangers de Q5 en Q5 Sportback, die worden namelijk nog éénmaal aan een nieuwe generatie met verbrandingsmotoren geholpen.

PRIVATE LEASE Audi

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.