Audi Q5 S edition Competition: aangeklede plug-ins

Sportievere S Editions

Audi Q5 S edition Competition
Audi Q5 S edition CompetitionAudi Q5 S edition CompetitionAudi Q5 S edition CompetitionAudi Q5 S edition CompetitionAudi Q5 S edition CompetitionAudi Q5 S edition CompetitionAudi Q5 S edition Competition

Audi komt met een nieuw uitvoering voor de Q5 en Q5 Sportback. Het gaat om de S Edition Competition, een uitvoering die het sportieve gehalte van de reguliere S Editions volgens Audi naar een hoger plan tilt.

De Audi Q5 en Q5 Sportback zijn met diverse aandrijflijnen en in diverse uitvoeringen te krijgen. Basis-uitvoering Pro Line is voorbehouden aan de reguliere Q5, maar die SUV en zijn platgeslagen Sportback-broer zijn er allebei als Advanced Edition en als S Edition. Daarboven zet Audi nu de S Edition Competition-uitvoering.

Audi Q5 S edition Competition

Audi Q5

De S Edition Competition-uitvoering heeft net als de S Edition het S Line-exterieur, maar bij de S Edition Competitions ziet dat er net even anders uit. Zo zijn de wielkastranden en de onderzijde van de bumpers niet in carrosseriekleur, maar in het zwart uitgevoerd. Daarbij staat de S Edition Competition op 20- in plaats van 19-inch groot lichtmetaal. De Q5 - dus niet de Q5 Sportback - krijgt daarnaast zwarte dakrails. Beide SUV's worden overladen met een pakket dat een uitgebreide reeks zwarte accenten bevat. Zo zijn onder meer de typaanduidingen en de Audi-ringen in het zwart uitgevoerd. Meer donkere extraatjes komen in de vorm van getinte matrix-ledkoplampen en getinte achterste zijruiten.

Natuurlijk kun je ook in het binnenste van de Q5 en Q5 Sportback de bekende S-line-aankleding verwachten. De S Edition Competition-versies hebben andere instaplijsten en decoratiestrips van geborsteld aluminium. Verder vind je sportstoelen, een zwart hemeltje, een gedeeltelijk met leer bekleed sportstuur, een met leer beklede pookknop en de nodige S-line-logo's in het tweetal. Achter het stuurwiel vindt je Audi's digitale instrumentarium, op de middenconsole zit een 10,1-inch aanraakscherm van het multimediasysteem.

De S Edition Competition-uitvoering valt te combineren met de plug-in hybride aandrijflijnen 50 TFSI e (299 pk) en 55 TFSI e (367 pk). De Q5 S Edition Competition 50 TFSI e kost €77.378, de Q5 S Edition Competition 55 TFSI e wisselt vanaf €87.260 van eigenaar. De Q5 Sportback kost in deze uitdossingen €79.578 en €89.460.

PRIVATE LEASE Audi Q5

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum