Audi komt met 3D-configurator

Met dank aan de gamewereld

Audi Q8 configurator
Behalve de auto's zelf zijn ook de online configuratietools van fabrikanten continu in ontwikkeling. Audi komt binnenkort met een uitgebreide 3D-wereld die veel meer mogelijkheden biedt dan de huidige configuratietool.

Om te beginnen moet het mogelijk zijn om een geheel naar eigen wens aangeklede auto vanuit alle hoeken en in hoge kwaliteit te bestuderen. Nu is het in de digitale Audi-omgeving alleen mogelijk om de auto vanuit verschillende voorgeprogrammeerde hoeken te bekijken. Bij onder meer BMW kun je al wél 'traploos' om de auto heen draaien, maar de Audi-configurator gaat een stap verder en biedt de mogelijkheid om de virtuele auto in een omgeving naar wens te plaatsen. Ook kunnen deuren worden geopend en kan de verlichting worden ingeschakeld, terwijl details beter worden uitgelicht dan voorheen. Om dit allemaal mogelijk te maken is gebruikgemaakt van kennis en technieken uit de gamewereld.

Audi is met name trots op het feit dat deze nieuwe, uitgebreidere configurator gewoon via de site bereikbaar is, zonder dat daar een aparte app of een los programma voor nodig is. De 'Audi Visualisation Engine' wordt binnenkort geïntroduceerd in 25 belangrijke afzetmarkten over de hele wereld.

PRIVATE LEASE Audi

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.