Audi-fabriek Ingolstadt wil ook EV's bouwen

Zorgen over toekomst fabriek

Audi-fabriek Ingolstadt wil ook EV's bouwen
Een vakbond roept het bestuur van Audi op om de fabriek in Ingolstadt klaar te maken voor de productie van elektrische auto's.

Volgens de vakbond dreigen de medewerkers van de fabriek in Ingolstadt anders buiten de boot te vallen, zo meldt Automotive News. In het licht van de toenemende vraag naar elektrische auto's en Audi's toekomstplannen op dat gebied lijkt de fabriek namelijk buiten beschouwing te blijven.

De fabriek in de Audi-hoofdstad ziet de productie van volledig elektrische Audi's naar andere fabrieken gaan. Zo wil het merk beginnen met de E-Tron SUV, die in Brussel van de band zal rollen. Daarnaast zal ook de fabriek in het Duitse Neckarsulm zich vanaf 2020 bezig gaan houden met de productie van EV's.

Vakbondleider Peter Mosch vreest voor de toekomst van de fabriek in Ingolstadt. Hij stelt dat de fabriek moet worden klaargestoomd voor de productie van EV's, omdat er op den duur anders misschien banen op de tocht komen te staan. Momenteel zijn er 43.000 mensen werkzaam.

PRIVATE LEASE Audi

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.