Audi-CEO: "Einde dieselcrisis nog niet in zicht"

Stadler blijft aan het roer

Rupert Stadler Audi AG CEO
Audi-topman Rupert Stadler zou dit weekend tegenover een Duitse krant hebben verklaard dat het einde van de diesel-ellende bij 'zijn' merk nog lang niet in zicht is.

Stadler doet die uitspraak nadat onlangs bekend werd dat er weer Audi's terug moeten naar de garage vanwege uitstootgerelateerde ongeregeldheden, bijna drie jaar na het losbarsten van Dieselgate binnen de Volkswagen Group. Stadler sluit soortgelijke ellende ook in de toekomst niet uit. "De dieselcrisis is nog niet voorbij. We blijven ongeregeldheden tegenkomen en rapporteren dat dan direct aan de bevoegde instanties", vertelde hij aan de Augsburger Allgemeine.

Audi stelt dus wel eerlijk te zullen zijn over de problematiek, maar kruipt tegelijkertijd in een wat passieve rol door te stellen dat de ongeregeldheden eerst door het merk moeten worden ontdekt. Ook bij de recente AdBlue-problemen bij de A6 en A7, waarbij mogelijk 60.000 auto's betrokken zijn, spraken de Duitsers in zulke termen. Volgens Stadler is dat geen passiviteit, maar bewijst het boven water komen van nieuwe problemen juist dat Audi de zaak zeer serieus neemt.

Rupert Stadler doet zijn werk bij Audi kennelijk naar tevredenheid, want de man staat al sinds 2010 aan het roer bij Audi en sluit zich vooralsnog niet aan bij de lange rij van Volkswagen-kopstukken die sinds 2015 het veld moesten ruimen. Het vorig jaar aangekondigde onderzoek naar de man heeft klaarblijkelijk geen schokkende zaken aan het licht gebracht. Van opgeven is voorlopig geen sprake, meldt Stadler via persbureau Reuters: "Ik voel me verantwoordelijk en zo lang ik de steun van de raad van toezicht heb, blijf ik de verantwoordelijkheid dragen om dit probleem op te lossen." Zijn contract loopt in elk geval tot 2022.

PRIVATE LEASE Audi

Lezersreacties (145) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.