Audi bezig met elektrisch vlaggenschip 'Artemis'

Uithangbord voor innovatie

Audi elektrisch

Audi start met een nieuw project, genaamd 'Artemis'. Dat moet volgens Ingolstadt de ontwikkeling van EV's, autonoom rijden en nieuwe aanverwante technologieën gaan versnellen. Op de korte termijn komt er een zogenoemde 'halo car' uit voort die de toekomst van elektrische Audi's laat zien.

Ongeveer drie maanden geleden werd bekend dat Audi een 'leidende rol' binnen de Volkswagen Groep krijgt. Alle R&D voor het concern komt onder de verantwoordelijkheid van de fabrikant uit Ingolstadt te vallen. "Met de nieuwe taakverdeling kunnen we toekomstige uitdagingen flexibeler en gerichter managen", zo zei CEO Bram Schot er destijds over. Het lijkt erop dat onder de noemer Artemis nu een grote stap op dit gebied wordt gezet. Dat project richt zich volgens Audi op de 'versnelde ontwikkeling van modellen' en moet een 'blauwdruk voor toekomstige ontwikkeling van auto's binnen de volledige Volkswagen Groep' worden.

Mooie plannen, maar wat betekent het nou concreet? De ontwikkeling van elektrisch én verregaand autonoom rijden, dat is het hoofddoel van Artemis. Een eerste écht concrete taak is de ontwikkeling van een 'zeer efficiënte elektrische auto', die volgens Audi in 2024 op de markt moet komen. Een nog wat mysterieuze nieuwkomer dus. Ook spreekt Audi over een 'halo car', een nieuw vlaggenschip met de laatste ontwikkelingen qua elektrisch en autonoom rijden aan boord. Die moet in recordtijd worden gebouwd, stelt men. Mogelijk zien we daar dus al wat van vóór 2024. Voor die tijd staat in ieder geval de E-Tron GT nog op de planning, maar Artemis richt zich dus reeds op de volgende generatie EV's.

PRIVATE LEASE Audi

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.