Audi belicht toekomstplannen

Nadruk op EV's en autonome auto's

Audi e-tron Sportback Concept
Audi heeft tijdens de jaarlijkse vergadering met aandeelhouders de toekomstplannen belicht. Daarbij ging het merk onder andere in op de nieuwe A8, elektrische modellen en zelfrijdende auto's.

Allereerst de volledig elektrische modellen; daar zullen er in de komende drie jaar drie van verschijnen. Zoals we eerder al hoorden, komt in 2018 de 'e-tron SUV', daarna de 'e-tron Sportback' (foto's) en in 2020 komt Audi's variant van de Volkswagen I.D. In 2025 moet een derde van alle modellen (gedeeltelijk) elektrisch aangedreven zijn.

Een ander groot thema in de huidige auto-industrie is natuurlijk autonoom rijden. Audi wordt op dat gebied de kartrekker van de Volkswagen Group. Over de eerste volledig autonome productie-Audi geeft het merk slechts beknopte informatie. "Ergens begin volgend decennium is de technologie klaar om in een eerste kleine serie auto's toegepast te worden."

Tot slot geeft Audi duidelijkheid over de nieuwe A8. Daar gaat 11 juli het doek vanaf, tijdens de eerste 'Audi Summit' in Barcelona. Dat is een event waarbij Audi van alles rond het merk zal presenteren en tentoonstellen. Onlangs hoorden we nog dat de nieuwe A8 ook al de nodige autonome techniek aan boord heeft.

Dieselschandaal

De naar EV's verschoven aandacht van Audi komt midden in de afwikkeling van het dieselschandaal. Audi kwam daarbij in opspraak toen het aanvankelijk betrokkenheid ontkende. Gisteren gingen de geruchten al dat Ruper Stadler, de CEO, ondanks de gang van zaken nog vijf jaar zou mogen aanblijven als topman. Vandaag wordt dat bevestigd. Stadler sprak tijdens de vergadering ook over het schandaal, waarbij hij aangaf dat de afwikkeling daarvan nog lang niet achter de rug is. "We zullen doorgaan tot het geregeld is, met de vastberadenheid waar Audi om bekendstaat", aldus Stadler.

PRIVATE LEASE Audi

Lezersreacties (33) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.