Audi Activesphere Concept: hoog én laag

Nog even geduld

Audi Activsphere

Over enkele dagen trekt Audi het doek van zijn vierde studiemodel van de Sphere-familie. Die gaat Audi Activesphere Concept heten en wordt een gelikt gelijnde SUV-achtige waarvan nu een nieuwe afbeelding is vrijgegeven.

Met de Sphere-studiemodellen geeft Audi zijn visie op een toekomst waarin het mogelijk is om geheel autonoom zonder handen aan het stuur rond te rijden. Niet verwonderlijk dus dat Audi bij de totstandkoming van zijn Sphere-showauto's extra veel aandacht heeft besteed aan het interieur en de mogelijkheden die een autonome auto daarin biedt. Na de Grandsphere, Skysphere en balzaal Urbansphere is het tijd voor een vierde toekomstvisie: de Activesphere Concept. Daarvan laat Audi nu een nieuwe afbeelding zien.

Audi Sphere concepts

Van links naar rechts: de Skysphere, Grandsphere en Urbansphere.

Op basis van eerder beeldmateriaal konden we al bevestigen dat de Audi Activesphere Concept een model wordt dat hoog op de poten staat, maar voor een SUV opvallend laag is. Hij heeft een sterk aflopende daklijn en lijkt daarmee in zekere zin een A5 Sportback- of A7 Sportback-achtige met een grotere bodemspeling en een handjevol optische SUV-elementen.

Reken op een volledig elektrische studiemodel met een multifunctioneel interieur waarin je ongetwijfeld je gadget-ei kwijt kunt in de vele displays en andere technische snufjes die Audi erin heeft verwerkt. Op donderdag 26 januari beleeft de Audi Activesphere Concept zijn publieksdebuut.

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.