Aston Martin Vanquish knipoogt naar luchtmacht

Red Arrows-editie eerbetoon aan luchtacrobaten

Aston Martin Vanquish S Red Arrows
Aston Martin waardeert de Britse luchtmacht dermate, dat het er een speciale gelimiteerde versie van de Vanquish S aan wijdt. De Red Arrows, zoals de editie heet, is een eerbetoon aan de gelijknamige stuntvliegers.

De Britse luchtmacht trakteert regelmatig op een mooie vliegshow met haar eigen Red Arrows. De rode straaljagers van de Royal Air Force gaan de hele wereld over om mee te doen aan vliegshows. Aston Martin's Q-afdeling vond het tijd om de Vanquish S in een vergelijkbaar jasje te steken.

De opvallende, felrode kleur zorgt er normaal gesproken voor dat de Red Arrows elkaar tijdens gevaarlijke manouvres snel in het vizier hebben. De kleur maakt van de Vanquish een minstens zo opvallende verschijning. Met de witte en blauwe accenten rond het bumperwerk zijn alle kleuren van Union Jack aanwezig. Kleine vlaggetjes voor de voorwielen maken het plaatje af.

In het interieur zien we onder andere traditionele militaire kleuren terugkomen. Legergroen en zwart wisselen elkaar af en verwijzen naar de kleurstelling van een traditioneel pilotenpak. Op de hoofdsteunen prijkt het logo van de Red Arrows. Aston Martin bouwt slechts tien exemplaren. Binnenkort opent het merk een nieuwe fabriek, die gebouwd wordt op een voormalige basis van de RAF.

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.