Aston Martin Lagonda duikt onverwacht op

Aston Martin Lagonda duikt onverwacht op
Aston Martin Lagonda duikt onverwacht opAston Martin Lagonda duikt onverwacht opAston Martin Lagonda duikt onverwacht opAston Martin Lagonda duikt onverwacht opAston Martin Lagonda duikt onverwacht opAston Martin Lagonda duikt onverwacht opAston Martin Lagonda duikt onverwacht opAston Martin Lagonda duikt onverwacht op
Deze sierlijk gevormde sedan bracht ons even in verwarring, want niets wees erop dat Aston Martin op korte termijn met een spirituele opvolger van de Lagonda zou komen. Toch is dat precies wat we hier zien rijden.

Of Lagonda ook de naam is die het uiteindelijk productiemodel zal krijgen, is in dit stadium nog onzeker. Vanwege de rijke historie van die naam houden we 'm voorlopig toch even aan. Wat we zien, is - net als bij de Rapide - een vierdeurs Aston Martin. In tegenstelling tot die Rapide distantieert deze Lagonda zich duidelijk van de coupémodellen van het illustere Britse merk. Om te beginnen wijkt de daklijn sterk af; in plaats van de mooie, maar onpraktische, ronde lijn zien we een meer traditionele, rechtere sedanvorm.

Ook de neus is anders dan bij de overige Astons in het gamma. De grille loopt verder naar boven door en hoewel de koplampen nog dik in de camouflage zitten, lijken ze meer naar voren te verhuizen en niet langer 'op' de neus te liggen. Typische Aston Martin-kenmerken zijn er dan weer in de vorm van roosters in de motorkap en de voorschermen, het kleine ruitje achter de buitenspiegel en het brede achterwerk.

Onderhuids is de nieuweling minder vernieuwend dan aan de buitenkant. De auto is naar verluidt gebaseerd op de Rapide, maar biedt dankzij een langere wielbasis een volwaardige plek aan de achterpassagiers. Ook de motor wordt waarschijnlijk geleend van de bestaande vierdeurs, en dat betekent dat de 6,0-liter V12 ook z'n weg naar deze limousine zal weten te vinden.

Wanneer we de nieuwe Aston voor het eerst zonder het opvallende stickerwerk kunnen bewonderen, is nog onduidelijk, al lijkt het erop dat het ontwikkelingsproces van de auto al in een vergevorderd stadium is.

Lezersreacties (68) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.