Aston Martin laat ons wennen aan nieuwe Lagonda

Aston Martin laat ons wennen aan nieuwe Lagonda
Aston Martin laat ons wennen aan nieuwe LagondaAston Martin laat ons wennen aan nieuwe LagondaAston Martin laat ons wennen aan nieuwe LagondaAston Martin laat ons wennen aan nieuwe LagondaAston Martin laat ons wennen aan nieuwe Lagonda
Een fameuze naam keert terug: Lagonda. Aston Martin maakte ons eerder al lekker met een prototype van de supersedan en nu heeft het merk dan de eerste informatie vrijgegeven.

Laten we maar met het slechte nieuws beginnen: deze Aston Martin komt alleen in het Midden-Oosten beschikbaar, omdat daar veel vraag was naar een nieuwe Lagonda. In Europa keert de icoon dus niet terug in retrovorm.

De nieuwe Lagonda gebruikt het VH-platform, dat ook de basis voor bestaande modellen vormt. Voor de body gebruikt het Engelse merk veel koolstofvezel. Waarschijnlijk komt er een V12 onder de kap te liggen.

Aston Martin gaat de nieuwe Lagonda met de hand bouwen in een apart gebouw in Gaydon. Eerder werd in datzelfde gebouw de peperdure One-77 gebouwd.

De nieuwe Lagonda gaat begin 2015 in productie. Aston Martin heeft het over 'zeer beperkte' aantallen, maar wil geen concreet getal noemen.

Lezersreacties (57) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.