Ares Design presenteert Project Panther

De Tomaso Pantera voor 21e eeuw

Ares Design project Panther
Ares Design heeft de eerste computertekeningen losgelaten van Project Panther, een auto waarmee het designhuis de legendarische Pantera naar de 21e eeuw wil brengen.

Ares Design kennen we voornamelijk als het bedrijf van voormalig Lotus-CEO Dany Bahar, een topman onder wiens leiding onlangs de ronduit bizarre X-Raid werd gebouwd. De in het Italiaanse Modena gevestigde onderneming laat nu weten dat het werkt aan Project Panther, een moderne interpretatie van de De Tomaso Pantera, een Italiaanse spierbundel met Amerikaans hart die in 1970 voor het eerst op de weg verscheen.

Waar de originele Pantera het beste van twee continenten samenbracht, is Project Panther op papier helemaal Italiaans. In plaats van over een Amerikaanse V8 beschikt deze op stapel staande supercar over dezelfde 5,2-liter V10 als Lamborghini's Huracán. Sterker nog, onderhuids ís het simpelweg een Huracán. Dat betekent: vierwielaandrijving, een zeventrapsautomaat en een basis die uit aluminium en koolstofvezel bestaan.

Medio 2018 moeten de eerste exemplaren worden afgeleverd. Prijzen en specificaties volgen later.

Lezersreacties (37) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.