Apple neemt maker van zelfrijdende auto's Drive.ai over

Apple logo

Apple heeft Drive.ai gekocht, een startup die zelfrijdende auto's ontwikkelt. Dat heeft het bedrijf aan Axios bevestigd.

Met de aankoop neemt Apple "tientallen" werknemers van Drive.ai over. Het is niet bekend wat het bedrijf voor de overname heeft betaald. Volgens Axios zou de overname op een belangrijk moment zijn gekomen. Het bedrijf zou de afgelopen twee weken zijn werkzaamheden hebben gestaakt en zou op het punt staan alle werknemers te ontslaan. Ook na de overname van Apple raken zo'n negentig mensen hun baan bij Drive.ai kwijt.

Het is niet bekend waar de werknemers van Drive.ai bij Apple aan gaan werken. Axios schrijft dat de overname er in elk geval op wijst dat Apple "zijn zelfrijdende-auto-project niet opgeeft". Die indruk zou kunnen ontstaan na de stevige inkrimping van 'Project Titan', maar Apple is dus nog altijd bezig met autonome vierwielers.

Drive.ai bestaat sinds 2015 en werd in het verleden gewaardeerd op 200 miljoen dollar. Sinds vorig jaar testte het bedrijf zelfrijdende busjes op de openbare weg in de Amerikaanse staat Texas. Sinds februari zou de start-up zoeken naar een onderkomen bij een ander bedrijf.

Apple zou al langer werken aan een autonome voertuigen, al gaat het daarbij naar verluidt met name om de ontwikkeling van software voor zelfrijdende auto's. Het bedrijf zegt er zelf weinig over, waardoor de status van het project onduidelijk is.

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.