Apple CarPlay laat op zich wachten

Apple Carplay
Apple CarPlay komt voorlopig nog niet naar Nederland. Het systeem waarmee bestuurders handsfree hun iPhone kunnen gebruiken, wordt in eerste instantie in dertien andere landen gelanceerd.

In maart kondigde Apple het systeem CarPlay al aan en werden samenwerkingen met onder meer Ferrari, Mercedes-Benz en Volvo opgezet. Dankzij de spraakbesturing, die met een knop op het stuur of dashboard kan worden bediend, kunnen automobilisten bijvoorbeeld bellen, muziek afspelen of navigeren met hun iPhone zonder te worden afgeleid.

Uit de iOS 8 Feature Availability lijst wordt nu duidelijk dat CarPlay voorlopig nog niet in Nederland en België gelanceerd wordt. Het grootste probleem lijkt Siri, het spraaksysteem van de iPhone. Apple's virtuele assistent is nog altijd niet volledig op Nederlands in te stellen. Europese landen als Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië behoren wel al tot de gelukkigen.

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.