Alpine Alpenglow schijnt licht op de toekomst

Tipje van de sluier

Alpine Alpenglow

Alpine licht alvast een tipje van de sluier die momenteel nog over de Alpenglow is gespreid. Deze concept-car wordt op de autoshow van Parijs (17 tot en met 23 oktober) in vol ornaat getoond en laat alvast doorschemeren in welke richting het Franse sportwagenmerk naar de toekomst kijkt.

De hoog over de wielen getrokken spatborden van de Alpenglow zijn een verwijzing naar de langeafstandsracers van het merk, de mystieke lichtpartij lijkt de volledige neus in vuur en vlam te zetten. Meer details zijn op de eerste en vooralsnog enige foto van de Alpine Alpenglow niet te zien. Deze nieuwe concept-car wordt op donderdag 13 oktober onthuld en dient als voorproefje van alle nieuwe elektrische modellen die Alpine de komende jaren in productie neemt.

Er lijken in de Alpenglow weinig uiterlijke overeenkomsten te zijn met de nieuwe elektrische hatchback die Alpine naar verwachting vanaf 2024 op basis van de nieuwe Renault 5 gaat bouwen. De kruisvormige lichtsignatuur van de Alpenglow zal wel terugkeren op de Alpine GT X-Over, een sportieve cross-over met aflopende daklijn, die zijn elektrische CMF-EV-platform deelt met de Renault Megane E-Tech Electric en Nissan Ariya. Mogelijk is de gespierde uitsnede van de spatborden alvast een verwijzing naar de elektrische opvolger van de Alpine A110, die voor 2026 op de kalender staat.

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.