Alpina B4 Gran Coupé onderweg

Nu met achterdeuren

Alpina B4 spyshots

Er is een nieuwe BMW 4-serie, dus komt er ook een nieuwe Alpina B4. Dat is bijna een vanzelfsprekendheid, maar Alpina bewandelt nu wel een andere weg door niet de coupé en cabrio, maar de Gran Coupé als basis te nemen.

Natuurlijk kan het gamma in de toekomst nog worden aangevuld met andere carrosserievarianten. Deze foto’s bewijzen echter dat Alpina ook werkt aan een Alpina B4 met Gran Coupé-koets, en dat is voor het eerst. Helaas is er nog niet heel veel te zien. Een Alpina is bijna altijd behoorlijk bescheiden en onderscheidt zich van een gewone BMW met zaken als een bumperlip, wielen, kleuren en striping. Bij dit witte testexemplaar ontbreken de meeste van die zaken nog, maar zien we al wel de Alpina-invulling van de achterbumper doorschemeren. Daarin zijn ook vier uitlaateindstukken opgenomen, zoals dat bij Alpina tegenwoordig gebruikelijk is.

Technisch is een 4-serie gelijk aan een 3-serie, wat het vrij gemakkelijk maakt om te raden wat er onder de kap ligt bij de B4. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om de 463 pk en 700 Nm sterke 3.0 zes-in-lijn die de B3 naar een top van 300 km/h stuwt. Reken bovendien op xDrive-vierwielaandrijving. Een D4, met diesel dus, is niet uit te sluiten. Technisch gezien zou het ook mogelijk zijn om een Alpina-versie te maken van de aankomende BMW i4, de volledig elektrische versie van de BMW 4-serie Gran Coupé. Afgaande op een interview met BimmerToday ziet Alpina voorlopig echter geen markt voor een elektrisch model.

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.