Alpha Rex: elektrische retro-SUV

Minder fictief

Alpha Rex
Alpha RexAlpha RexAlpha RexAlpha RexAlpha RexAlpha RexAlpha RexAlpha RexAlpha RexAlpha RexAlpha RexAlpha RexAlpha RexAlpha RexAlpha RexAlpha RexAlpha RexAlpha Rex

We hebben al even niets meer van Alpha Motor Corporation gehoord, maar de Amerikaanse start-up die om de haverklap virtuele elektrische modellen met retrodesign de wereld in slingerde geeft weer acte de présence. We maken kennis met de Rex, een elektrische SUV met klassiek design. Ook is er Alpha-nieuws dat het bedrijf opeens iets interessanter maakt.

Eind 2020 presenteerde het toen nog onbekende Alpha Motor Corporation zijn eerste beoogde model: de Ace Coupé. Die elektrische coupé met opvallend retrodesign zou bepaald niet de enige puur in digitale vorm bestaande auto van de Amerikaanse start-up blijven. Zo volgden later onder meer de Jax, de Alpha Wolf en diversederivaten daarvan en de Saga. Een elektrische SUV-achtige had Alpha Motor Corporation nog niet, tot vandaag.

Alpha Rex

Alpha Motor Rex

Maak kennis met de Alpha Rex, een 4,83 meter lange en 1,72 meter hoge elektrische SUV die net als zijn automobiele broertjes en zusjes oogt alsof hij is weggereden uit een ander tijdperk. De vierzitter heeft grote, Wrangler-achtige voorschermen en uitgeklopte achterste wielkasten waaronder offroadrubber van BF Goodrich ligt. De hoekige Rex heeft een reservewiel achterop en is zowel met softtop als met een hardtop aan het digitale bestaan voorgesteld. Meer klassieke designelementen zijn de eenvoudige rechthoekige zijspiegels, de portiergrepen en het complete interieur van de Rex.

Alpha Rex

Alpha Motor

Uitgebreide technische gegevens meldt Alpha Motor Corporation nog niet, al geeft het wel aan dat de auto afhankelijk van de aandrijflijn een elektrische actieradius van pakweg 400 tot 450 kilometer moet hebben. Alpha Motors spreekt van een vierwielaangedreven model met twee elektromotoren en van een achterwielaangedreven variant met een enkele elektromotor. Een sprint vanuit stilstand naar 97 km/h (60 mph) moet de vierwielaangedreven variant in 6,2 seconden kunnen afleggen.

Is de Rex dan niets dan de zoveelste losse flodder van Alpha Motor Corporation? Zou kunnen, maar het bedrijf lijkt iets levensvatbaarder te zijn dan voorheen. Alpha Motor Corporation heeft een intentieverklaring ondertekend met UHI, een in Detroit gevestigd bedrijf dat Alpha moet helpen bij de ontwikkeling van zijn auto's. UHI zou mogelijk zelfs de productie ervan op zich kunnen nemen.

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.