Alfa Romeo Giulia Veloce ook met vierwielaandrijving

Vanafprijs bekend

Alfa Romeo Giulia Veloce

Alfa Romeo breidt het leveringsgamma van de Giulia uit met een vierwielaangedreven variant van de Veloce. AutoWeek kan daarbij direct de prijs van die nieuwe versie melden.

De Veloce-uitvoering van de Giulia is de sportieve variant van de Italiaanse sedan voor wie de 510 pk sterke Giulia Q te overdadig is. De Giulia Veloce heeft een 280 pk leverende, geblazen 2.0 viercilinder onder de kap die zijn krachten via een achttraps automaat tot op heden altijd naar de achterwielen stuurde. Vanaf nu staat er ook een Giulia Veloce met vierwielaandrijving op de Nederlandse menukaart.

De vierwielaangedreven Giulia Veloce heeft een vanafprijs van € 66.250. Daarmee is hij een kleine vier mille duurder dan de reeds bestaande achterwielaangedreven variant die voor € 62.450 van eigenaar wisselt. De vierwielaangedreven Veloce sprint in 5,2 seconden naar 100 km/h en heeft een topsnelheid van 240 km/h. Daarmee is de kersverse Veloce-versie op papier net zo rap als zijn achterwielaangedreven alternatief. Wel ligt het gemiddeld verbruik van de AWD-variant met 8,8 l/100 km logischerwijs iets hoger dan dat van de achterwielaangedreven variant (8,6 l/100 km). Bestellen kan per direct.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.