Akrapovič-uitlaat voor Bentleys sportiefste

Lichter en luider

Bentley Continental GT Speed Akrapovic

Bentley zet een nieuw uitlaatsysteem op de optielijst van de Continental GT Speed en GT Speed Convertible. De twee sportiefste Bentley-modellen ooit zijn voortaan met knalpijpen van Akrapovič te bestellen.

Wie bij Bentley aanklopt voor de Speed-uitvoering van de Continental GT of Continental GT Convertible, trakteert zichzelf al op een wel heel dynamische creatie uit Crewe. Het tweetal heeft een 659 pk en 900 Nm sterke 6.0 W12 onder de kap, een machine die de Bentley samen met zaken als een mee- of tegensturende achteras en een elektronisch sperdifferentieel tot de sportiefste auto's van het merk ooit maken. Het Speed-feestje wordt valt optioneel aan te zetten met een speciaal uitlaatsysteem van Akrapovič.

Bentley Continental GT Speed Akrapovic

Bentley

Akrapovič  heeft voor de twee Continentals GT Speed namelijk een speciaal uit titanium vervaardigd uitlaatsysteem op de planken liggen dat 7 kilo lichter is dan het reguliere uitlaatsysteem, al wordt het ruim twee ton wegende duo er natuurlijk geen lichtgewicht van. Volgens Bentley levert het oorspronkelijk voor de Pikes Peak Continental GT ontwikkelde uitlaatsysteem niet alleen een imposant geluid, maar dankzij lagere tegendruk ook een snellere gasrespons op. In elke achterste uitlaatdemper zit een klep die elektronisch wordt aangestuurd. Het Akrapovič-uitlaatsysteem is gewoon bij de Bentley-dealer te bestellen.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.