Acura/Honda NSX naar Pikes Peak

Japanse supercar de berg op gejaagd

Honda NSX Pikes Peak
Over een ruime twee weken vindt de honderdste editie van de Pikes Peak International Hill Climb plaats. Honda laat die feestelijke gebeurtenis niet ongemerkt voorbij gaan en jaagt twee exemplaren van de hagelnieuwe NSX de berg op.

In het geval van deze twee NSX'en moeten we feitelijk spreken over Acura's, daar de hybride spierbundel in de Verenigde Staten onder die vlag wordt gevoerd. Acura noemt de NSX dan ook trots "de enige supercar die in de Verenigde Staten wordt gebouwd". Daarmee wordt direct een hak gezet naar Chevrolet, die de Corvette ook in het thuisland produceert.

De twee NSX'en gaan deelnemen aan de Time Attack 1 en 2 klassen. De broers James en Nick Robinson van het North American Engineering Team zullen achter het stuur kruipen. Eveneens zal Honda een "door de NSX-geïnspireerd prototype" inzetten in de elektrische Electric Modified Class. Het gevaarte moet drie keer krachtiger zijn dan het elektrische prototype dat Honda vorig jaar tijdens Pikes Peak inzette. De honderdste editie van Pikes Peak vindt 26 juni plaats.

Video

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.