Actie tegen gevaarlijk weggedrag op A67

Politie spreekt bestuurders aan

Politieauto's met zwaailicht | Foto: ANP
De politie gaat weggebruikers op de A67 tussen Eindhoven en Venlo vanaf volgende week actief aanspreken op gevaarlijk rijgedrag. Volgens de politie gebeuren er per maand 35 ongelukken op dit traject.

Afleiding in het verkeer en bumperkleven zijn de belangrijkste oorzaken van deze ongevallen. In 30 procent van de gevallen is er een vrachtwagen bij betrokken.

De politie gaat vooral letten op automobilisten die met andere dingen bezig zijn tijdens het autorijden. "Jaknikkers, die steeds naar hun mobieltje op schoot kijken, halen we van de weg!'', aldus de politie. Het CBS meldde vrijdag al dat zo'n 12 procent van de automobilisten tijdens het rijden wel eens een appje verstuurt.

Behalve het aanspreken van de automobilisten zullen agenten ook, indien nodig, boetes opleggen. Voor bumperkleven kan die boete oplopen tot 600 euro. Een boete voor niet-handsfree bellen kost 230 euro.

Lezersreacties (47) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.