A2-tunnel Maastricht vanaf 16 december open

Einde aan verkeerslichten op internationale route

aanleg tunnel A2 Maastricht - ANP
De vier tunnelbuizen van de nieuwe 2,3 kilometer lange tunnel van de A2 door Maastricht gaan in de nacht van 15 op 16 december open. Dat heeft wethouder John Aarts van Maastricht maandag laten weten.

De tunnel vervangt de oude stadstraverse die vanwege de vele verkeerslichten voor veel files en vertragingen zorgde. De bouw haalt de oorspronkelijk geplande einddatum. Uniek, volgens de wethouder. Het is de eerste dubbellaagstunnel in Nederland. Het bouwwerk krijgt de naam Koning Willem-Alexandertunnel.

Als de tunnel klaar is, moet er wel nog een half jaar gebouwd worden aan de aansluitingen op het omringende wegennet. Met name voor het lokale verkeer betekent dit nog even andere routes nemen. Medio volgend jaar moeten ook die aansluitingen gereed zijn. Omgevingsmanager Bart Grote van aannemerscombinatie Avenue2 zei te verwachten dat aan de dagelijkse files op de A2 aan weerszijden van de stad snel een einde komt. De tunnel bestaat uit twee verdiepingen waardoor 80 procent van het verkeer ondergronds gaat.

De tunnel en de bijbehorende werken moeten zorgen voor een goede bereikbaarheid van Maastricht, een goede doorstroming op de A2 en een betere verkeersveiligheid en leefbaarheid in de stad. En vakantiegangers kunnen komende zomer zonder oponthoud door verkeerslichten richting de Franse Autoroute du Soleil.

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.