35 keer Toyota Mirai voor Nederlandse taxivloot

Toyota Mirai Noot Personenvervoer

Onlangs een stel Toyota's Mirai zien rijden in of rondom Den Haag? Dat kan heel goed kloppen. Noot Personenvervoer heeft namelijk een kleine armada van 35 Toyota's Mirai aan zijn taxivloot toegevoegd.

De Mirai-vloot functioneert onder de naam AV 070, waarbij AV staat voor Aanvullend Vervoer en 070 uiteraard het netnummer van Den Haag is. De auto's vallen onder het WMO-vervoer (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) en dat betekent dat het geen reguliere taxi's zijn, maar dat de auto's ingezet worden om personen met een handicap of andere beperking die niet zelfstandig kunnen reizen van A naar B te brengen.

Noot Personenvervoer heeft nu de eerste waterstof-taxivloot van ons land, maar in Europa heeft het bedrijf geen primeur. Zo rijden in Parijs al 100 Mirais rond. De Mirai heeft een 155 pk sterke elektromotor aan boord die de vooras aandrijft, goed voor een 0-100-sprint in 9,6 tellen en een topsnelheid van 178 km/h. Natuurlijk draait het bij de Mirai niet om deze sprintcijfers. De Mirai weet uit elke kilo waterstof zo'n 2,0 kW aan stroom te genereren, een proces dat plaatsvindt in de 370 cellen tellende Fuel Cell Stack. Het resultaat: een volledig elektrische auto met zijn eigen stroomfabriekje aan boord.

 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (117) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum