104.000 'sjoemelauto's' verkocht

FCA nu ook in de VS voor de rechter

Fiat Chrysler Automobiles
In navolging van de gebeurtenissen in Brussel zal er ook in de Verenigde Staten een onderzoek volgen naar de vermeende sjoemelpraktijken van Fiat Chrysler.

Ook in de Verenigde Staten moet Fiat Chrysler eraan geloven. Het Amerikaanse ministerie van Justitie bereidt momenteel een zaak voor tegen FCA omdat de fabrikant een groot aantal voertuigen heeft verkocht waarmee zou zijn gesjoemeld. Het zou gaan om 104.000 auto's, bestaande uit Jeeps Grand Cherokee en Dodges Ram 1500 uit de modeljaren 2014 tot en met 2016.

De dieselmotoren van de auto's in kwestie zijn gebouwd door VM Motori, een dochteronderneming van Fiat Chrysler, en een aantal verdachte motoronderdelen is geleverd door Bosch. Tegen die laatste lopen al de nodige rechtszaken in verband met de dieselauto's van Fiat Chrysler.

Naar aanleiding van een aantal Italiaanse documenten en e-mails, met daarin informatie over de ontwikkeling van de dieselmotoren en de uitstoot ervan, heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie besloten nu ook VM Motori onder de loep te nemen.

Op 24 mei begint in Californië een hoorzitting naar aanleiding van een aantal door eigenaren en dealers gestarte rechtszaken tegen FCA.

Eerder deze week werd bekend dat Brussel namens Europa op onderzoek uitgaat in Italië.

PRIVATE LEASE Fiat

Fiat
Fiat Panda 1.0 Hybrid (5D/6H)
€ 254
 
Fiat
Fiat 500 1.0 Hybrid Dolcevita (3D/6H)
€ 256
 

Lezersreacties (66) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.