100.000e Skoda Citigo geproduceerd

Skoda Citigo Drive
De Skoda Citigo is bij ons is de minst geliefde variant van de drieling waar-ie deel van uitmaakt, maar internationaal beleeft hij wel degelijk successen. Inmiddels zijn er namelijk al 100.000 exemplaren van in elkaar gezet!

Aan het eind van 2011 zag de eerste Skoda Citigo het levenslicht en inmiddels staat de productieteller alweer op 100.000 stuks. De A-segmenter rolt in Bratislava van de band en volgens Skoda krijgen de productiemedewerkers het alleen maar drukker.

In 2013 stegen de verkoopaantallen namelijk met 51 procent ten opzichte van het jaar ervoor tot 45.000 exemplaren. Skoda verwacht dat die stijgende lijn zich min of meer door gaat zetten. De Tsjechen maken specifiek melding van het relatieve verkoopsucces van de Citigo G-Tec, de versie die zowel benzine als CNG (Compressed Natural Gas, aardgas) lust. Sinds de auto in oktober 2012 in de showrooms verscheen, heeft Skoda er 'meer dan 1.900' van weten te verkopen.

In Nederland is de Citigo de minst populaire van de drieling Up/Mii/Citigo. Vorig jaar wist Skoda in Nederland 3.027 exemplaren te verkopen tegenover 3.642 Seat's Mii en liefst 16.208 Volkswagens Up.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.