Volvo XC60 T8 Recharge AWD Momentum Pro (2019)

Volvo XC60
Volvo XC60 T8Volvo XC60Volvo XC60 T8Volvo XC60 T8Volvo XC60 T8Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60 T8Volvo XC60 T8Volvo XC60 T8Volvo XC60 T8Volvo XC60 T8Volvo XC60 T8Volvo XC60 T8Volvo XC60 T8Volvo XC60 T8Volvo XC60 T8Volvo XC60 T8Volvo XC60 T8Volvo XC60 T8Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60

UitvoeringXC60 T8 Recharge AWD Momentum Pro
Bouwjaar2019
Jaar van aanschaf2019

Zuinigste Volvo ooit!

Sinds augustus 2019 gaan rijden met mijn nieuwe XC60 T8 Twin Engine AWD Momentum Pro, modeljaar 2020. Ja, je leest het goed een plug in hybride. Ik kreeg voor de XC60 T5 Polar + een giga inruilbedrag, de laagste afschrijving sinds ik een S40 kocht in 2003. Ik heb in 2,5 jaar € 16.000,- afgeschreven. De XC 60 T5 kostte € 68.000,- in 2017, ik kreeg er in augustus 2019 bijna 51.000,- voor terug. Terug naar de plug in hybride. Deze is uitgevoerd in pure silver metallic, een kleur welke ik niet eerder heb gehad. Bevalt erg goed dat zilver, weinig besmettelijk. Lederen bekleding Maroon brown. Ik had een electric silver (kleur 477) besteld, maar deze kleur ging er per modeljaar 2020 uit. Het was sowieso een bestelling met hindernissen. De levertijd werd verlengd met ca. 3 maanden. Echter het leverde mij veel voordeel op, want ik kreeg modeljaar 2020 met veel verbeteringen zoals een groter accupakket, brake by wire en nog wat zaken. Ook kon ik zonder kosten de extra kilometers maken tot de levering van de nieuwe, want de noodzakelijke 30.000 beurt heeft de dealer nog voor zijn rekening genomen. Daarnaast moesten we de auto helemaal opnieuw configureren, want ook in de pakketten was het nodige gewijzigd. Al met al bleef de prijs onder de streep vrijwel gelijk. Ik heb er nu dik 10.000 km. op zitten en ben uiterst tevreden. Omdat de uitstoot 42 gram bedraagt hoef ik maar het halve tarief wegenbelasting te betalen. het verbruik zit nu op 5,3 l/100 km., de boordcomputer heb ik niet gereset vanaf dag één. Volledig elektrisch is ca. 38-40 km. haalbaar, en dat is voor mij genoeg omdat mijn werk zich op een paar km. van huis bevindt. Aangezien er in maart 2019 zonnepanelen op mijn dak zijn gelegd en een wall-box is geplaatst heb ik zeker € 100,- besparing aan brandstof per maand. uiteraard wel zoveel mogelijk stekkeren natuurlijk. Omdat de optie van € 995,- voor een verwarmd stuur met flippers niet meer leverbaar was op modeljaar 2020 heb ik dit bedrag besteed aan een Polestar optimalisatie (chip). Het vermogen bedraagt nu 407 pk en het koppel zit op 670 Nm. Acceleratie van 0 naar 100 in slechts 5,4 seconden, topsnelheid 230 km/u. dit alles bij een gewicht van bijna 2100 kg. daarnaast mag deze Volvo 2100 kg. trekken! Daar kunnen andere merken met plug in hybrides nog een puntje aan zuigen! Op een later moment zal ik wat foto' s plaatsen en wat opties belichten alsmede ervaringen delen.

Dijk van een wagen!

Inmiddels zijn we 2 jaar verder en is de XC60 een trouwe en ook heel zuinige metgezel gebleken. Ik heb de boordcomputer vanaf dag één niet gereset. Het gemiddelde verbruik over de afgelopen 22.000 km. bedraagt slechts 4,2 l/100 km. Afgelopen maart aan de onderhandelingstafel gezeten en na 2 jaar deze XC60 T8 weer ingeruild voor een XC60 T8 Recharge Inscription Exclusive. Inruilprijs bij Henk Scholten bijna € 57.000,- Dat betekent een afschrijving van ca. € 25.000,- in twee jaar. Alleszins redelijk lijkt mij. De gekozen kleur is nu Silver Dawn, een tintje donkerder dan mijn huidige kleur Pure Silver. De overige kleuren voor modeljaar 2022 vond ik ook niet echt mooi, dus wederom voor zilver gekozen, maar nu met zwart leer en stoelen met ventilatie en massage. Het vooraf berekende plaatje met de lage wegenbelasting (want uitstoot < 50 gram) is helemaal uitgekomen. De meerprijs voor een T8 t.o.v. de T5 (en nu de B5) heb ik er in 2 jaar dubbel en dwars uitgehaald. Ik rij ca. 1.000 km. per maand en heb daarvoor ca. € 30,- aan benzine verbruikt, de rest volledig elektrisch kunnen rijden. Overigens wel Shell V-Power, dus niet die rommel, E10. De nieuwe XC60 wordt 6 augustus afgeleverd, en ik behoor gelukkig niet tot degenen die in de afgelopen weken een XC60 afgeleverd hebben gekregen of nog krijgen waar BLIS en CTA alsmede camera's ontbreken vanwege tekort aan chips bij de productie in de fabriek. Weliswaar kregen deze klanten een compensatie van € 750, - maar dat was voor mij niet acceptabel geweest.
Ik kijk uit naar 6 augustus!

10,0