Volvo XC40 (2020) #3
Bouwjaar | 2020 |
Jaar van aanschaf | 2025 |
Fijne auto met alles erop en eraan
Na 4 jaar in een hele fijne Volvo V40 Cross Country D4 en 8 jaar in een ook hele fijne Volvo V60 T3 te hebben gereden, werd het tijd voor een auto met een hogere zit, zijn beiden bijna midden zeventigers, en deels elektrisch omdat we relatief veel korte stukjes rijden. Maar de auto moest ook onze ca. 1350 kilo zware caravan trekken, waardoor volledig elektrisch afviel vanwege de hoge aanschafprijs. Na de eerste 6 maanden kunnen we constateren dat we heel blij met onze XC40 T4, Recharge plug-in hybride in de uitvoering Inscription Expression, zijn ingevoerd vanuit België. Een hele complete auto met o.a. elektrisch verstelbare stoelen met geheugen, panoramadak, elektrisch uitklapbare trekhaak, een trekvermogen van 1800 kilo in de kleur Fusion Rood metallic. Die kleur noem ik bewust omdat we na onze zwarte V60 een auto met een opvallende kleur wilden hebben. Nou, dat laatste is zeker gelukt! Auto rijdt heerlijk en in combinatie met elektrisch rijden - ca. 40 km op een volle accu - is het verbruik ca. 4,5 liter, wat heel netjes is. Hebben in die zes maanden nog maar drie keer getankt - tank is nog half vol - na bijna 3.000 kilometer te hebben gereden. Caravan trekt hij ook prima, maar nog niet echt over lange afstand en grote hoogte getest.
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Volvo XC40 Recharge Plus
- 2022

Volvo XC40 1.5 T4 Plug-in hybrid Plus Bright | Dig. Cockpit | Adapt. Cruise | Memory Stoelen | Elek. Klep | Stoel-+stuurverw. | PDC | Camera | NAV+App. Connect | ECC | LM 18" | 5282
- 2022

Volvo XC40 B4 Automaat Plus Dark | Trekhaak | Verwarmbare voorruit |Premium Audio by Harman Kardon | Google Maps | Google Assistant | Noodreservewiel | Elektrisch verstelbare voorstoelen | 18 Inch
- 2025