Volvo V60 T3 Summum (2012)

Volvo V60 T3 Summum (2012)

UitvoeringV60 T3 Summum
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

.....eindelijk voor de deur....

• 393 km

De V60 [leasevervanging]was het resultaat van een zoektocht in de 14 en 20% categorie, met een bepaalde ruimtewens van binnen [fietsen]. Mijn huidige CRV klasse viel direct weg i.v.m. energielabel tot max C en mijn % voorkeur. Keuze tussen Opel Insignia [al wat ouder model, leaseprijs inmiddels wat duurder door afschrijving?], Peugeot 508 [veel negatieve kritiek ivm behandeling van Peugeot Nederland of diverse klachten van gebruikers, zie myreviews], Lexus 200Hybrid [mee proef gereden, fantastische auto, helaas wel erg beperkte binnen ruimte, close finish] en dus de V60. Deze voldeed eigenlijk aan alles, lease prijs OK [zelfs Summum model], 20% versie met benzine, erg mooie auto [lijnen] en chique uitstraling. Kleur keuze uit de folder [Coppper] toch eerst wel even in werkelijkheid gaan kijken bij een klant en bevestigd. En nu rijden. Uiteraard volgen de details later maar de eerste rit voldeed in alle opzichten. Luxe gevoel, erg fijne bediening en alle elektronica zeer ergonomisch via menu of spraak. Eigenlijk herken ik nu al alle positieve MY Reviews maar zal zelf kritisch gaan ervaren. Minpunt, tsja, had toch graag de automaat gehad i.v.m. de vele file-km’s maar ja helaas, dat was 25% geworden….tot later. Nu op weg naar vele kilometers en op 7 juni 2012 de ALPE DUZES uitdaging, 6x voor de kankerbestrijding!!!

13000 mooi kilometers

Eerlijk gezegd weinig toe te voegen aan alle positieve kritieken die door de eerdere V60 bestuurders zijn gepubliceerd.

Chique mooie uitstraling blijft, bijzonder rustige en voldoende sterke motor, luxueuze aankleding [Summum + diverse kleine opties], zeer ergonomische en intuïtieve bediening van de accessoires. Komisch genoeg heb ik [met mijn lange benen] lang moeten zoeken naar de juiste zit. Juist DIT was zo fantastisch in mijn hoge CRV. Na een gesprek bij de dealer hebben ze mijn geholpen met diverse posities en de juiste gevonden. Ook hielp de [gratis] verhoging van de voorbouten van de voorstoel waardoor ik precies voldoende ondersteuning heb voor mijn [lange] bovenbenen. Hoewel de menu/spraak besturing ECHT zeer intuïtief en de spraakbesturing fantastisch werkt, is merk ik dat ik toch vaak de telefoongebruik voor het snel kiezen van een contactpersoon. Merkwaardig is dat je bij het kiezen van een adres in de Navi geen letters bij de postcode kunt invoeren. Dus wel de 4 cijfers maar niet de letters. Dit schijnt typisch NL te zijn en, hoewel de optie op komst lijkt [greyed out optie zichtbaar] is op korte termijn geen update voorzien. Verder als je denkt dat iets het niet goed of logisch doet in deze auto altijd even checken bij de dealer want vaak is via de vele [persoonlijke] instellings menu’s het wel bij te regelen. Oh ja, SUPER dat sleutel geheugen met automatische stoelaanpassing als je, zoals wij, nogal verschillend in lengte bent!!!!

Verbruik ligt bij rustige snelweg km’s gemiddeld op 14 a 15 km per liter en dat is netjes [snelheid op de A12 in vakantie periode meestal rond 100km/u]. In de spits met files daalt dit zelfs nog naar ruim 16km/l. Start/Stop werkt hier en bij stoplichten overigens super en draagt denk ik zeker bij.

Uiteraard is deze motor geknepen maar hij voldoet onder bijna alle omstandigheden. Behalve wegrijden uit stilstand bij 19% [op ons vakantie adres voor de poort], oei, oei, daar rook je toch wel de koppelingsplaten……Overleg met de garage is dit niet onbekend maar zeker niet schadelijk. En hoe vaak moet je nu uit stilstand 19% op…..Rijden in de bergen bij lage snelheden gaan overigens gewoon super makkelijk. Tijdens onze Alpe d’HuZES week ben ik diverse keren ook met de auto omhoog gereden en ook met volle bepakking en personen en no problemo!!!

GEWOON EEN WAANZINNIGE AUTO, jammer afscheid

In deze uitvoering Summum met een paar kleine extra's heb je alles wat je wenst. Een chique auto, fantastisch rijdend, alle comfort, ruimte, uitstraling maar mag het ook voor de [toen nog ongeveer 44.000 euri].
Met Volvo krijg je dus ook het merk en de organisatie erbij. Jammer dat ik afscheid heb moeten nemen van mijn job [en dus de auto moest inleveren] maar voor mijzelf begonnen en [inmiddels] een tevreden persoon achter de laptop.
Met mijn rustige rijstijl [veel woon/werk verkeer op de verbouwde A12] gemiddeld zo'n 1:15 makkelijk gescoord. Afscheid met een traantje maar 'thats life....'. Ik kom zeker weer terug bij Volvo, zonder twijfel. Nu even rationeel zijn bij de aanschaf.

9,5

PRIVATE LEASE Volvo V60