Volvo V50 D3 Momentum (2010)

Uitvoering | V50 D3 Momentum |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
Volvo V50 D3 Momentum bussines pack
Wat een heerlijke auto weer! het was even zoeken naar een geschikte opvolger, want ik heb toch wat eisen. Graag een automaat, eens een diesel, benzine alleen indien voldoende koppel, liefst met trekhaak en spoiler, wel liefst een echt Volvoblok.....
En ja hoor, gevonden! (weer)Een zwarte, nu geen metalic helaas. Maar een uitzonderlijk nette uitvoering! Een 5 cilinder weer met een netter verbruik dan de D5 vind ik wel ja zo aantrekkelijk. Overigens heb ik ook een D5 gereden een jaar hiervoor, maar die had teveel km en gebruikssporen en geen automaat. Gezien we een caravantrekker nodig hadden is het een must om voldoende koppel te hebben! Voor de rest zitten er weer een aantal opties op als bluetooth telefoon, afneembare trekhaak wat echt beter staat dan continu zo`n pukkel achterop, spoiler, origineel Full maps navigatie, achteruitrijsensoren, high performance audio...... en ik zal wel wat vergeten.
Het rijden : Zoals ik al zei, voortreffelijk! Altijd voldoende koppel aanwezig, een heerlijke 6traps geartronic automaat, en als een blok op de weg! Wel merk ik dat de winterbandjes welke er momenteel onder zitten wat slapper aanvoelen in het bochtgedrag, mede door de maat 16"inch denk ik. De eerste week had ik nog de 17"inch velgen er op(november 2013 bij aanschaf) en deze voelden beduidend beter aan in het weggedrag. Wel merk ik dat de 60 kg zwaarder in het vooronder dan mijn vorige V50 2.4 iets langer rechtuit wil in bochten. Het onderstel vangt dit wel goed op en is ook duidelijk verbeterd bij het vorige type(2005) maar je voelt het wel in het sturen.
Het verbruik schrok ik in de eerste instantie erg van.....1 op 13,7 bij de eerste tankbeurt na aanschaf! Maar goed.... automaat en iets nieuws om te rijden vergt gewenning, veel korte stukjes eerst om alles te testen helpt daarbij mee. Maar na verloop van tijd werd het beter.... nu rijd ik er een nette 1 op 15,3 mee en ik weet zeker dat het beter kan! Want stukjes van 21 km per rit elke dag op winterbanden en halve ritten koude motor op 60/80 km wegen met veel rotondes is dit toch erg netjes!
Foto`s heb ik nog niet veel en niet met de mooie Spartacus velgen. Van het voorjaar zal ik er een aantal uploaden!
Ik zal later updates geven!
Update Maart 2016
Nog altijd geheel tevreden over de auto. Wel merk ik dat ik na 5 en half jaar die ik in de vorige V50 reed sneller naar een opvolger kijk dan ik dacht. Maar wel logisch misschien na 8 jaar V50. Afijn, we rijden nog even of we moeten de Loterij winnen! Tot zover geen ongewone kosten gehad. De beurten waren geheel normaal met de kosten conform de volvocars.NL prognose. Eenmaal met extra remblokken, maar dat is normaal. Komend najaar zal ik wel distributieverhaal mee maken met bijbehorende kosten. Na ruim 41000 km met de banden te hebben gereden(Michelin primacy 3) nog ruim voldoende profiel, 3,5 mm rondom. Komend zomer gaan we met de auto naar Frankrijk incl. caravan dus zal er zeker dit jaar nog 15000 bijkomen voor de beurt in November. De automaat schakelt nog perfect, aanleiding om te flushen is er nog niet. De garage zei ook dat het nog niet nodig was dus dat scheelt. Het gebruik is gemiddeld op 7,12 liter per 100km zoals te zien op Autoweek verbuiksmonitor, maar dat is inclusief de caravan ritten van gemiddeld 2500 km per jaar! Dan gebruikt ie namelijk 1 op 8,5. Het normale gemiddelde zal dus zo rond de 1 op 14,8 liggen! Zie tankbeurten.......Ook rijd ik best wel kleine ritjes met binnenwegen en rotondes. 21km per rit elke dag met een gemiddelde van 60 km per uur is niet bevorderlijk voor het verbruik. Tot zover.........
Afscheid met weemoed!
Na 4 jaar en 7 maanden toch wel met enige weemoed hebben we de auto ingeruild. Totaal heb ik met de V50 ervoor meegerekend 10 jaar en 3 maanden V50 gereden! Wat hebben we genoten, een fantastische auto met veel trekkracht en de super fijne automaat. Laatstgenoemde is het meest lastig, we schakelen weer!
De V50 momentum geartronic reed over het algemeen 1 liter op 15,5 km. Met de caravan erachter bij een snelheid van zo'n 100 km/u verbruikte de krachtpatser 1 op 8,5 jaar km. Dat maakte het verbruikersreview toch veel hoger, dat werd 1 op 13,31. Ik hoop dat de nieuwe eigenaar nog veel genot heeft van deze fijne reisgezel.
De auto is overigens ingeruild voor een mooie V40 momentum D4 full options van 2015........

Volvo V50 2.0 D3 Summum | Automaat | 5 cilinder | 100% Dealer onderhouden | Keyless Entry + Start | Leder | Memory | Parkeersensoren | Bi-Xenon |
- 2011

Volvo V50 2.4 D5 Edition II | Origineel NL | Schuif-/kanteldak | Leder | Airco | Cruise Control | Radio |
- 2009

Volvo V50 2.4i Edition II | YOUNGTIMER | COMPLETE HISTORIE!
- 2010