Volvo V50 D2 DRIVe StartStop Limited Edition (2011)

Volvo V50 D2 DRIVe StartStop Limited Edition (2011)

UitvoeringV50 D2 DRIVe StartStop Limited Edition
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011

De kop is er weer af!

Na mijn overwegend positieve ervaringen met de vorige V50 en de supergoede aanbieding met de Limited Edition, me toch weer een V50 besteld!

Even over de uitvoering. In vergelijking met de vorige V50 mis ik waterafstotend glas, mistlampen voor en het Air Quality System. Daar staat tegenover dat ik in deze uitvoering heb: Stoelverwarming voor, RTI Navigatie en Led dagrijverlichting. Deze uitvoering zit met zijn prijs ongeveer 4.500 euro onder de prijs van mijn vorige V50! Veel voor minder dus!!

Waarom weer een V50.. tuurlijk, ook was mijn vorige V50 niet vrij van kwaaltjes. Kwaaltjes die je niet verwacht van een merk dat Premium pretendeert te zijn. Toch.. Over-all wel tevreden. Auto heeft me nooit laten staan, kwam altijd uitgerust aan dankzij de perfecte stoelen en zithouding! De ruimte laat soms wat te wensen over. Vooral tijdens een wintersport met een jong gezin. Hier biedt een dakkoffer uitkomst. Daarom op de nieuwe ook meteen een trekhaak meebesteld.

Het alternatief was een Jetta. Leuk om een geheel nieuw model te rijden, maar vooral prijstechnisch was de V50 een veel betere keuze.

Over deze auto:
De wagen lijkt weer net wat stiller te zijn. Niet alleen qua motorgeluid, ook wat isolatie betreft valt me op dat deze stiller is. Dit kan natuurlijk ook zijn omdat de vorige al 175.000km gereden had en de aandrijflijn wat meer geluid maakt.

Het start stop systeem is even wennen, maar auto start zeer vlot.. en ach, als we zo wat kunnen bijdragen aan een schonere lucht voor onze kindjes......
De auto heb ik toch vooral gekozen vanwege het gunstige bijtellingstarief van 20%.
Dit brengt me meteen bij de cijfers wat betreft verbruik. Die vallen mij een beetje tegen voor het imago wat de auto heeft. In de advertenties wordt met 3,8l/100km een zeer zuinige auto in het vooruitzicht gesteld. Ik haal bij normaal gebruik een schamele 5,9l/100km. Zelfs na bijna 10.000 km zie ik hier nog geen verandering in. De vorige V50, met 25% bijtelling dus, haalde gemiddeld een nette 5,2l/100km. Ik heb een tankpas, dus mij maakt het niet zo gek veel uit. Toch neem ik het mee in deze review!

De uitvoering:
Stoelverwarming is toch wel lekker! Deze keer donker leder gekozen. De auto is geleverd in Caspian Blue. Een kleur die eerder niet leverbaar was op de V50. Ben erg blij met deze keuze (die overigens voor me wordt gemaakt door de werkgever).
Verder is er weinig anders te melden dan bij de vorige wagen. Lekkere zithouding, ruimte is voldoende, maar houdt niet over. Te weinig aflegruimte voor spullen. Zeker met de navigatiecomputer die in het dashboardkastje zit. Dit kastje is meteen vol. Het enige wat er nog inpast is het instructieboekje. Een gemiste kans, want zo'n navigatiecomputer kan best ergens achter een wielkast in de bagageruimte worden weggewerkt.

Rijden:
De D2 motor presteert beter onderin dan de vorige 1.6D. De 6 bak is ook fijn. Bij normaal rijden sla ik wel eens een verzetje over. Is prima mogelijk.
Auto hangt niet echt aan het gas. Het duurt altijd even voor ie goed reageert. Verder erg tevreden en zeker een verbetering!

Kwaaltjes:
Weinig te melden. Wel weer een krakende stoel. Net als bij de vorige.... jammer!

Binnenkort weer een update!

Afscheid

Helaas van wat kortere duur dan gehoopt. Afscheid van deze Belgische Zweed. Auto is me tot op de laatste km goed bevallen. Echter, door een schouderbreuk en de mogelijkheid de auto te ruilen voor een Jetta met DSG automaat, deze keuze moeten maken.

Ik mis de stoelen, het premium gevoel en de stoelverwarming. Verder valt de Jetta mij niet tegen. Ik heb deze eerst een weekje op proef gehad. Dus al met al geen spijt. Al moet ik wel bekennen dat de voorkeur voor de volgende auto weer een Volvo zal zijn. Met automaat!