Volvo V50 1.6D DRIVe Start/Stop Sport (2009)

Uitvoering | V50 1.6D DRIVe Start/Stop Sport |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Eerste km's
Net mijn nieuwe auto afgehaald bij de dealer. De eerste auto met start en stop systeem. Nou hij doet het gelijk niet. Even boekje doorlezen en kom erachter dat als de temperatuur boven de 30 graden is dan doet hij het niet.
Een dag later iets minder warm buiten en ja hoor bij een stoplicht in zijn vrij en koppeling op laten komen. Brr uit gaat die, ff wennen je hebt de nijging om de sleutel om te draaien. Even gas geven en hup daar komt de motor. Tot nu toe kan ik alleen maar zeggen het werkt en als je even ergens langer moet wachten dan is het wel lekker rustig. Een ander voordeel is als je langer stil staat en het is warm dan blijft de airco dus gewoon door met de motor uit, dat is wel lekker hoor als je voor een brug staat met 30 graden en je moet 10 minuten wachten.
Verder is de motor zo afgesteld dat je heel snel op kan schakelen, ik moet zeggen erg rustig in zijn 5 met 70 km en 1300 toeren per minuut.
Eerste keer tanken
Ja dat is toch wel heel lekker. Bij de eerste tankbeurt al een gem. van 1 op 17 rijden en dat zal dus heeel snel om hoog gaan naar 20+. Top motor van volvo, ook nog snel.