Volvo V50 1.6D DRIVe Momentum (2010)

Volvo V50
Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50Volvo V50

UitvoeringV50 1.6D DRIVe Momentum
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2011

Review V 50

Omdat ik aan een nieuwe baan begon en daar een V50 1.6 D stond moet ik daar tijdelijk mee rijden. Moet omdat het niet mijn keuze is. Op zich rijdt de auto lekker maar is natuurlijk een verkapte Ford Focus met een Volvo schil erom heen. Zoals gezegd ik vind het rijcomforct best prettig alleen waar ik steeds van baal is het systeem voor entertainment en navigatie. Ik zit hele dagen in de auto en vind deze systemen behoorlijk achterhaald en dat waren ze al in 2009 toen deze auto geleast werd. Het doorlopen van muziekmappen bijvoorbeeld is niet gebruiksvriendelijk en zo ook de navigatie die alleen via afstandsbediening of 2 knopjes achterop het stuur bediend kunnen worden. Het lijkt alsof men dacht, hé laten we er nog ergens een navi bijmaken.
Qua motor is het op cruise snelheid wel prettig en vlot genoeg. Het start stop systeem werkt prima echter de auto schudt bij mij in elk geval flink als de motor uitslaat en weer aan moet. daarom staat het bij mij altijd uit.
Voor mensen die een no nonsense rij auto zoeken is het prima denk ik maar voor zakelijk gebruik en comfort bij hele dagen erin vertoeven is het niet mijn favoriet.
Voorheen Skoda gereden en zal dat hierna weer doen. Vooral de navi is daarvan stukken beter.
Wat me wel opvalt is dat de dealer tegen mij zei dat dit premium is en ik dat gevoel bij deze auto niet heb, in de 20dkm die ik nu rij moest de auto al 3 x terug voor kapot raam motortje, afgebroken katalysatorsteun en trillende remschijven.
Wat overigens wel prima is dat bij elk garagebezoek de auto netjes gewassen wordt :-)

6,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee