Volvo V40 T2 Nordic+ (2017) #2

Volvo V40 T2 Nordic+ (2017)

UitvoeringV40 T2 Nordic+
Bouwjaar2017
Jaar van aanschaf2019

Overstap naar Volvo

Na twee keer een Skoda nu weer eens wat anders. Vooral omdat de Skoda Scala die ik als potentiële opvolger voor mijn eigen Skoda Rapid zag best prijzig bleek te zijn. Omdat ik al veel eerder een Volvo wilde (al voor de roomster naar wezen kijken) nu toch maar weer een georiënteerd op Volvo.
Na een proefrit met de V40 gelijk verkocht. Wat een fijne auto. Alles voelt heel degelijk aan en het rijdt super. Natuurlijk ook veel veiligheidsssystemen en airbags, typisch voor een Volvo. Ook fijn: de app om op afstand de deuren te controleren of dicht te doen, de standverwarming aan te zetten, de lichten aan te doen etc.

Nu twee jaar in bezit

Inmiddels rij ik twee jaar met deze auto. Nog geen moment spijt gehad. De auto rijd nog steeds heerlijk en behalve de normale onderhoudsbeurten heb ik nog geen enkel probleem of mankement gehad met de auto. De onderhoudsbeurten zijn uitgevoerd bij de dealer en ik moet zeggen dat de kosten daarvan me erg zijn meegevallen. De kosten voor een beurt waren niet hoger dan bij mijn vorige auto, een Skoda die ook altijd bij de dealer werd onderhouden.
De auto rijd zoals gezegd fantastisch, zowel in de stad als op lange afstanden. Daarnaast is de auto erg compleet en vind ik de standkachel, de voorruit verwarming, de city safety functie en de led verlichting allemaal erg geweldig.
Als ik al een minpunt moet benoemen van de auto dan is het de laadruimte. Die is gewoon beperkt. De Skoda Rapid die ik hiervoor had, hoewel die auto veel bescheidener oogt, was makkelijker vol te stouwen en er kon ook gewoon meer bagage in de kofferbak. Maar dat is dan ook het enige minpuntje dat ik kan bedenken. Verder ben ik louter positief over deze auto.