Volvo V40 1.8 Europa Sports (2003)
Uitvoering | V40 1.8 Europa Sports |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Na een Seat Leon 20VT met 180 pk te hebben gereden moest er wegens gezinsuitbreiding een praktischer auto komen. Na een selectie bleef er een aantal auto’s over: de Mazda 6 sportbreak, Renault Laguna GT en de Volvo V40.
De Mazda vond ik lekker rijden maar erg lawaaierig, de Renault was erg rammelig en kwam niet al te degelijk over. De V40 is van binnen iets krapper, maar kwam degelijker en uitgerijpter over dan de andere 2 kandidaten. Omdat de V40 binnen een jaar zou worden opgevolgd door de V50 had men bij Volvo een mooie aanbieding. De Europa Sports. Door mij nog verder aangekleed met leer, navi met superstereo, aut. niveauregeling, xenonkoplampen etc. De auto bevalt totnutoe uitstekend, geen tussentijds garagebezoek gehad.
De stoelen zitten uitmuntend op de langere afstand. Bij kruissnelheden is de auto stil, bij ver doortrekken soms wat brommerig. De xenonlampen geven enorm veel licht.
De kofferbak is voor mij ruim genoeg, alleen de tildrempel is wat aan de hoge kant. Het rolgordijn bij de kofferbak had beter gekund.
Na 30.000 km is het gemiddele gebruik 8,0l/100km volgens de boordcomputer, dit is met vrij veel snelwegkilometers.
Daarnaast ben ik zeer tevreden over de dealer.
Update 3 augustus 2005. De teller staat nu op 39.000 km. Nog steeds geen problemen. Wel hebben mensen die er naast geparkeerd hebben gestaan een deur iets te uitbundig opengezwaaid: klein deukje in spatbord rechtsachter. Een ander heeft iets te schielijk uitgedraaid: bumper linksachter heeft een veegje (nauwelijks zichtbaar) opgelopen. Ben nu aan het kijken naar iets anders. Ben veel meer kilometers woon-werk gaan maken (30.000 km/j) en zoek een diesel. Ben erg geschrokken van de hoge afschrijving op de Volvo. De Volvodealer is 1 van de laagste bieders....
Helemaal niets! Update bij 30.000km: knakkende scharnieren bij achterdeur, door de dealer opgelost tijdens beurt.
Auto vreet achterlampen (al 6 keer vervangen)