Volvo S80 D4 Limited Edition (2012)

Volvo S80 D4 Limited Edition (2012)

UitvoeringS80 D4 Limited Edition
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2013

Prima eerste jaar met de D4

Nadat duidelijk was geworden in 2013 dat ik veel meer kilometers ging maken voor mijn werk, met pijn in mijn hart de XC90 V8 benzine ingeruild op een S80 diesel. De 2 liter 5 cilinder (kleine broertje van de bekende D5), met handbak en start/stop functie. Hierdoor A label.

Gekocht van de dealer die deze als demo had ingezet met 23000 km op de teller en ongeveer een jaar oud in september 2013. De limited edition heeft een lederen interieur, stoelverwarming, 18" lmv etc als bijkomstige voordelen. Een behoorlijk verschil met de XC90 is het geluidsniveau op de snelweg - een sedan is aanmerkelijk stiller dan de klankkast van de SUV. Kofferruimte is enorm van deze auto.

VERBRUIK: Inmiddels twee keer met 5 personen op wintersport met de auot geweest (met box op dak) en gemiddeld 130/uur op de snelweg haal ik zonder al te veel problemen 1 op 14. Bij inzet in Nederland voor het werkverkeer rijd ik probleemloos 1 op 18/19. Daarbij wel aantekenen dat ik netjes de toegestane snelheid rij (maar dus ook 130 als 130 mag). Ik rij relatief veel snelweg en ook veel spitsstrook, dus aandeel 100 is relatief hoog. Op zomervakantie met de caravan (1400kg) erachter gemiddeld 1 op 12, maar ook dan rij ik door (rond de 95-100). Al met al uitermate tevreden over het verbruik.

ONDERHOUD: Bij de lokale volvo dealer. Geen bijzonderheden, normale beurten (30dkm (gratis, bij aankoop bedongen) en 60dkm (ruim 500 euro - standaard bedrag)). 2 nieuwe zomerbanden (18 inch) waren 450 euro, en de volgende twee kunnen er in het voorjaar op. Winterbanden zijn 16 inch Continentals.