Volvo S40 1.8 Edition II (2006)
| Uitvoering | S40 1.8 Edition II |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2006 |
| Jaar van aanschaf | 2009 |
| KM-stand bij aanschaf | 50.000 km |
| KM-stand laatst | 53.000 km |
My06
Het is allemaal een jaar geleden begonnen. Twee weken voor kerst kregen wij een ongeluk waarbij onze auto toendertijd total loss verklaard werd (Opel Vectra 2005).
We vonden de Opel zo fijn rijden dat we er nog een keer voor het merk kozen, we hadden een Opel Astra aangeschaft.
Echter viel deze auto ons tegen waardoor wij sinds oktober afstand van de Astra hebben gedaan en een Volvo s40 hebben aangeschaft.
Na de eerste bezichtiging waren we verliefd op deze auto. De mooie lijnen en dat mooie kontje konden we niet weerstaan. Maar toen we binnen in de auto keken werden we stapel verliefd.
Er werd aangegeven dat dit een Volvo edition I is, maar als ik naar de accessoires kijk dan heeft deze meer dan de edition I (als iemand wel weet welk model het is, dan hoor ik dit graag). Hieronder een aantal extra accessoires van de s40:
leren bekleding
dimmende binnenspiegel
audio high performance system
parkeersensoren achter
inklapbare buitenspiegels met instapverlichting
Elke keer is het weer leuk om in deze auto te stappen. De auto rijdt heerlijk en gaat lekker vlot met het verkeer mee. Het parkeren gaat heel er makkelijk dankzij de parkeersensoren. Vooral in de lage toeren heeft de auto genoeg trekkracht en hoef je niet vaak terug te schakelen. De vele accessoires zorgen er voor dat het rijden veel leuker is dan vroeger. Vooral op lange afstand is het een genot om hiermee te rijden. De stoelen zitten zeer lekker en je zit er stevig in. Het geluid van het High performance system klinkt geweldig, echt super zuiver. het dimmende binnenspiegeltje zorgt ervoor dat je niet verblind raakt wat voor iedereen echt een aanrader is.
Echter zijn er ook een paar dingen die opgevallen zijn. De velgen hadden kleiner gemogen, ze maken veel lawaai bij boven de 100km/u en je voelt elk gaatje in de weg. Ook klapt de spiegel aan de bestuurders kant niet altijd in.
Voor de rest vind ik het tot nu toe een super auto.
*******Update *******
Sinds kerst begon de bestuurdersstoel te kraken en te piepen. Dit was zeer vervelend. Maar ik heb het zelf opgelost met een bus sileconenspray. Even sprayen op de rails en hij maakt geen piepende geluiden meer.