Volvo C30 T5 Momentum (2007) #3

Uitvoering | C30 T5 Momentum |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Eerste update
Paar duizend kilometer verder, na aanschaf:
1. Remschijven voor vervangen incl. blokken. Brembo Max performance.
2. Nieuwe motorolie + filter
3. Kleine beurt laten uitvoeren
Verder rijdt de auto prima. Verbruik is bij normaal rijden 8.5/100 te houden. Indien intensief gebruik plaatsvindt is 9.5/100 zeer reëel.
Auto is sportief en motor laat een mooie roffel horen. Vijfcilinder lust een slokje, maar het geluid maakt heel veel goed.
De stoelen zijn comfortabel en de auto schakelt soepel. Vlot in de 1e en 2e verzet. 0-110 km/h haalbaar in 2e versnelling. Geweldige bochtenridder bij sportief rijden. Stuurt niet te zwaar noch te licht.
Bijna 2 ton...
Ruim 20.000 km verder kan ik nieuwe ervaringen delen...
Het afgelopen jaar autorijden ging helaas niet zonder slag of stoot.
In de winterperiode na het nemen van de gebruikelijke auto-onvriendelijke drempels van dit land, was helaas een stabilisatorstang kapot gegaan. Daarnaast begon het achter bij mijn veren/schokdempers kabaal te maken bij oneffenheden op het wegdek.
Na reparatie van de stabilisatoren achter zijn de kraakgeluiden helaas gebleven. Rechts een licht lekkende schokdemper, vervanging komt nog.
Paar maanden verder begon mijn stuur een steeds vreemder gedrag te vertonen bij acceleratie, later bleek dat de aandrijfassen versleten waren.
Na het een kwam het ander, koppeling en dubbelmassavliegwiel ook versleten. Tja, 2 ton bijna he? In april bleek ook de airco condensor goed lek te zijn en zomerbanden waren ook aan vervanging toe.
In totaal laten versleutelen aan de C30 T5:
1. Aandrijfassen compleet alles Volvo origineel + draagarmen voor + rubbers schokdempers achter;
€ 2.500
2. Stabilisatorstangen achter; €250
2. Aircocondensor; €500
3. Koppeling + DMF (LuK); €1.250 incl. Arbeid ( volvo dealer prijs zou €2.600 zijn ...)
4. 4x Pirelli Centurato P7; €660 incl. balanceren etc.
Laten doen bij universeel garage waar ik vertrouwd mee ben.
Motor is droog geen lekkages, bak is prima. Voor mij toch alles tezamen reden geweest voor deze €5k investering. Niet mals, maar komende 2 ton heb je het wel gehad zo.
Op het programma staan:
- schokdempers achter.
Verder is de auto getuned bij RICA Waalwijk, veel meer trekkracht onderin duidelijk merkbaar, vooral vanaf 3e versnelling 2k rpm. Meer souplesse. Daarnaast heeft de 6e versnelling ook meer betekenis gekregen qua koppel.
Op naar de 3 ton.
Auto verkocht
Na ruim 3 jaar met veel plezier rond gereden te hebben, was het besluit gekomen om afscheid te nemen van de 2e auto. De kosten als 2e auto werden immers te hoog en met het vooruitzicht op een nieuwbouw appartement opgeleverd in 2023, was de rationele keuze aangekomen om de auto te verkopen.