Volvo C30 1.8F Momentum (2007)

Volvo C30 1.8F Momentum (2007)

UitvoeringC30 1.8F Momentum
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

Vrijdag kon ik hem eindelijk ophalen. Na 2 maanden wachten stond hij er dan. Helemaal mooi! Nog mooier dan in de folder en als een Ster te pronken in een speciale etalage bij de dealer! Lampjes erop gericht en palmboom ernaast.
Toen ik de auto een paar maanden geleden voor het eerst zag wist ik het al, dit gaat hem worden! Helemaal mijn ding. Geen standaard uiterlijk en mooi strak van binnen qua ontwerp. In mijn ogen klopt haast alles van deze auto.
In maart was het dan zover. Op naar de Dealer voor een proefrit. Dat was ook in een 1.8. Maar dan met de gewone, en niet de flexifuel. Na 100 meter wist ik het zeker, dit wordt hem, vroeg of laat!
En dan komt het uiteindelijke kiezen. Welke motor, welke uitvoering en wat wordt de kleur....enz. Uiteindelijk is het een 1.8 Flexifuel geworden Qua motor. je kunt er dus ook gewoon euro 95 in gooien maar ook Bio-ethanol. Goed voor het milieu maar niet voor je centjes. ik geloof dat hett nu 1.95 per liter kost, omdat de overheid er tot op heden gewoon de normale belasting op heft. Jammer. Ik hoop dat dat snel gaat veranderen. Ik ben er iig klaar voor. In Duitsland kost het nu 0.90 euro per liter, dus ik ga het daar binnenkort maar eens uitproberen. Waarom ik het dan toch heb genomen? omdat ik verwacht dat het gebruik van bio ethanol ook hier zal doorbreken.
Daarbij komt, dat ik er niets extra voor moest betalen, en je het gewoon makkelijk door elkaar kan tanken! De compu in de motor meet zelf wat je tankt en past de verbranding er op aan. je tankt het dus gewoon door elkaar.

Qua uitvoering is het een momentum geworden. Haast alles zit er dan op wat ik wilde.
extra daarbij heb ik een spoiler, 17 inch velgen, en electric zilver lak.
Na een ritje naar de wintersport met een V50 voorzien van de standaard radio was het duidelijk voor mij dat ik dat niet wilde. jeetje wat klinkt dat slecht. leek wel of de radio kapot was. Ik heb dus gekozen voor de audio line met de High performance radio. Echt helemaal te gek. Wat een super geluid.
Daarnaast heeft de auto ook een schuifdak. In het pakket wat je daarbij kan nemen, krijg je dan ook stoel verwarming, en gelamineerde zijramen. Dit maakt de auto echt vreemd stil. je hoort echt amper wat als je aan het rijden bent! Daarbij is het veel moeilijker de ramen in te slaan wat diefstal moeilijker maakt. Hoe je er trouwens uit komt na een ongeval is een andere vraag.
De stoelen zitten echt heerlijk. Over weinig zijdelingse steun heb ik weinig te klagen. Ik hoorde er vooraf wat klachten over, maar zelf heb ik er weinig last van.
Kortom, een heerlijke auto voor de komende jaren!

De auto zou volgens de website zijn voorzien van electrische motorverwarming. Ook in de folder stond dat de auto bij koud weer gebruik kon maken van de electische motor verwarming.
Tot mijn verbazing zat het er niet in. De dealer is er achter aan gegaan, en vertelde me dat de website niet bindend is en dat het in de prijslijst niet heeft gestaan. De prijslijst blijkt de bindende factor te zijn! Ok, vreemd, jammer en minder. Kom ik vervolgens in de gebruiksaanwijzing letterlijk de text tegen ’ Uw auto met flexifuel motor is voorzien van electrische motor voorverwarming. Deze dient gebruikt te worden bij temperaturen beneden de -10’ Vreemd verhaal ...Zal nog eens een mail sturen naar de importeur.

Verder voldoet de auto helemaal naar wens. Niets dat het niet doet .

9,5