Volvo C30 1.8 Sport (2008)

Volvo C30 1.8 Sport (2008)

UitvoeringC30 1.8 Sport
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2015

Op mijn 18e heb ik mijn rijbewijs gehaald en heb de Peugeot 206cc van mijn moeder overgenomen. Dit was een 2.0 met 136 pk. Heerlijke vlotte auto met een lage kilometerstand en met weinig problemen. Na anderhalf jaar heb ik de Peugeot ingeruild voor een Volvo C30.

Thuis hebben we altijd een V70 gehad. Daarom al snel gek op het merk Volvo.

Het leuke aan een C30 is dat je deze niet op elke hoek van de straat ziet zoals bijvoorbeeld een Golf. Verder vind ik het design prachtig. Met name de kont van de auto vind ik zeer mooi. (zijn genoeg mensen die de achterkant lelijk vinden)

Ik heb de C30 gekocht bij de Volvo dealer. De auto had 57.000 km op de klok en zag er perfect uit. De auto heb ik gekocht met garantie. Auto was zeer luxe uitgevoerd en voorzien van Premium Audio, Navigatie, PDC, Lederen Interieur, Aux, Bluetooth telefoon koppeling enz enz. Het enige nadeel bij de volvo vond ik dat er geen meegespoten bodykit opzat. Deze heb ik later zelf erop gemonteerd en 2 originele volvo uitlaatstukken eronder gelast. Er komt dus uit alle 2 de pijpjes evenveel rook. Verder heb ik de auto voorzien van een set Volvo Ixion velgen

Na ongeveer 1000km te hebben gereden begon opeens tijdens het rijden mijn koppeling schokkend te schakelen. Nu bleek dat de hulpcilinder van de drukgroep stuk was en lekte. Dit is vervangen onder garantie. Verder een aantal keer gehad dat de auto niet lekker startte. Ook dit is onder garantie verholpen. Het bleek dat het gaskleppenhuis schoon gemaakt moest worden(c30 probleem)

Verder heb ik nooit noemenswaardige problemen gehad. Omdat ik zoveel kilometers maak (dikke 30000 per jaar) Heb ik er een LPG G3 gasinstallatie laten inbouwen met smeersysteem. Dit bevalt perfect. En heb hier geen noemenswaardige problemen mee ondervonden.

Qua motor voldoet de 1.8 goed. De auto is vrij soepel en vlotjes. Het comfort van de auto is heerlijk. De stoelen zijn super comfortabel en het onderstel lekker strak. De auto heeft me verder nooit in de steek gelaten en het is elke keer weer een genot om in de auto te rijden.