Volvo C30 1.6D DRIVe Sport (2009)
Uitvoering | C30 1.6D DRIVe Sport |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Na de eerste week
De eerste duizend kilometer zit erop en de auto voldoet prima aan de verwachtingen. De combinatie van de zuinige motor met de luxe uitvoering en de sportieve looks is precies wat ik ervan gehoopt had. Het optionele Business Line-pakket zit ookin de auto. Opvallend positief is het gedrag van de auto bij het nemen van bochten: met name in de lange snelwegbochten zuigt de auto zich vast. Adviessnelheid 70-bochten kunnen zonder probleem met 100-110 genomen worden!
De eerste tank is nu leeg en het verbruik is ongeveer 1 op 19: perfect, maar zal verwacht ik nog verbeteren.
De 17-inch wielen met brede sloffen maken wel wat meer afrolgeluid dan verwacht. Tot nu toe het eerste minpuntje.
En nu op 5000 km
Auto bevalt nog steeds prima. Er is nog wel een minputje bijgekomen: doorgeven van korte oneffenheden door de 17-inchvelgen. Bandenafrolgeluid stoor ik me steeds minder aan. De motor komt lekker los en hij biedt meer dan ik had verwacht. Soepeltjes, voldoende power (wel bij de les blijven met schakelen) en redelijk goed geluidsniveau.
Toch ook even het exterieur: als ik de normale C30's zie rijden ben ik toch erg blij met mijn DRIVe. In combinatie met de Sport-uitvoering blijft het een gelikt uiterlijk!
Het verbruik blijft ongeveer 1:18 / 1:19 en ik vind dit eigenlijk prima, al hoop je toch altijd dat de fabriekscijfers worden gehaald. Volgende week skibox erop en een weekje naar de bergen: verslag volgt.