Volvo C30 1.6 Kinetic (2008)

Volvo C30 1.6 Kinetic (2008)

UitvoeringC30 1.6 Kinetic
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2015

C30

In september 2015 kocht ik deze beauty. Na flink gespaard te hebben kon ik eindelijk een eigen échte auto kopen. Door mijn passie voor Volvo zocht ik een niet al te oude auto, met niet te veel kilometers. Al snel was ik er over uit dat het er een met R-Design bumpers en spoilers moest worden.

Al snel viel mijn oog op een Volvo C30 uit 2008. Ze had nog maar 88.000 km gelopen en had een mooi rood lederen interieur. Aan de achterkant, waar anders ook, had ze 2 uitlaatpijpen, en mooie 18" Atreus wielen. Wel was het een Kinetic en had ze maar 1600cc, maar ach, ik kwam uit een auto met 1200cc motor zonder opties, dus 't was voor mij al snel goed.

Auto gekocht, paar dagen gewacht op de aflevering, en daar was ze dan. Mijn eerste echte Volvo, en wat was ik trots. Ik was in bezit van een Volvo C30 met mooi rood interieur, waar je wel van moet houden, maar ik hield er van.

Daar gingen we dan, samen kilometers maken. Al snel ontdekte ik een aantal kleine dingetjes die ik zelf met een kleine ingreep kon verhelpen, of in de garantie werd verholpen. Na een aantal dagen hoorde ik bij overschakelen van z'n 1-2, 2-3 en vanuit stilstand in z'n achteruit een tik bij een voorwiel vandaan komen. Al snel kwam ik er achter dat het de assen zijn die in de naven een klikkend geluid maakte. Dit is in de garantie opgelost door er wat vet tussen te doen.
Zelf heb ik na wat research gevonden waar het windgeruis vandaan kwam als de wind er een beetje raar op stond, helaas nooit aan toe gekomen om dat te verhelpen, waarom niet.. Dat vertel ik straks!

Verder functioneerde de C30 heel goed, de niet al te grote kofferbak voldoet prima aan mijn eisen. Het kofferbakzeiltje dat er in zat heb ik er dag 1 al uitgehaald, maar omdat iedereen dan zo de kofferbak in kan kijken heb ik de achterste ramen voorzien van de zo geheten "Sunblinds". Maakt de auto meteen een stuk sportiever.
Verder begon ik toch wel wat opties te missen, denk daarbij aan mistlampen en cruise control. Toen het idee gekregen om dat zelf in te bouwen. Na wat te hebben rondgeneusd kwam ik er achter dat dit best wel een dure hobby is, gezien de software die ingeladen moet worden. Hier toch maar vanaf gezien.

Ondanks dat mijn vriendin absoluut niks met Volvo heeft, eigenlijk sowieso niet zo heel veel met auto's, vond ze de C30 wel een hele mooie auto om te zien. Die mening deelde ik dan ook met haar, misschien iets te veel. Als ik 's nachts na het stappen (BOB), de auto tegenover een snackbar zette, sliep ik slecht omdat "misschien wel ruzie" zou ontstaan, en in het gevecht iemand op mijn motorkap gedrukt zou worden, of iets dergelijks... Binnen een maand had ik, ondanks dat ik zo zuinig was op mijn auto, een deukje van iemand anders z'n deur in mijn achterscherm staan, fijn... Gelukkig een mede Volvo-liefhebber gevonden die een uitdeukdag organiseerde. Zo was mijn mooie C30 weer net zo mooi als dat ze al was, voor dat deukje. Je hebt er niet altijd wat over te zeggen. En dat bleek begin dit jaar. Begin januari krijg ik een ongeluk met een tegenlicher op een rechte weg. Ik kan je wel vertellen, ik was niet blij toen ik uitstapte en zag wat er gebeurd was... Mijn arme C30 stond nog maar op 3 wielen, en had een vrij forse deuk in de zijkant. 2 airbags uit, maar zelf niks. Ondanks dat het niet mijn schuld was, toch afscheid moeten nemen van mokn trots die ik op de dag af 4 maanden had. Gezien hoe ik eraf gekomen ben was het al snel duidelijk, er moet snel weer een C30 komen! En dat is gebeurd.