Volkswagen Vento 2.8 VR6 (1997)
Uitvoering | Vento 2.8 VR6 |
Bouwjaar | 1997 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Aangezien mijn moeder al heel lang VW rijdt, en het haar heel goed bevalt (ze rijdt nu in een Touareg V10 TDI)moest mijn 1e auto ook een Volkswagen worden. Ik heb eerst gezocht voor een Corrado VR6 en later ook nog voor een Golf VR6, maar ik vind het toch niet zo leuk dat iedereen daar al in rijdt. Daarom heb ik voor deze Vento gekozen. Exclusiever, vaak goedkoper en nog ruimer ook. Dat is erg handig omdat ik binnenkort op vakantie ga. 500 liter bagageruimte! Enige nadeel van die kofferbak, is de onoverzichtelijkheid.
De motor in deze Vento is echt een beer. Veel mensen verwachten het niet van deze auto, maar ik win toch echt alle sprintjes van hun! Die gezichten zijn echt goud waard. Jammergenoeg heb ik met de eigenaar van mijn vaste benzinepomp sinds de komst van deze Vento een innige relatie opgebouwd. Door het hoge vermogen verbruikt hij best veel benzine. 1 op 9 ongeveer.
Deze Vento is van vrienden van mijn ouders geweest. Hij werd gebruikt als auto voor de aupairs/kindermeisjes om de kids naar school, voetbal, hockey etc. te brengen. Hierdoor zaten er wel wat krassen op, maar deze zijn inmiddels allemaal weggehaald op kosten van de vorige eigenaars. Hij werd ook gebruikt voor ritten naar Zwitserland en Italie, hij heeft dus gelukkig wel wat snelweg ervaring.
Deze mensen hebben mijn auto helemaal volgehangen met opties: leren bekleding, stoelverwarming, Climate Control, 16inch velgen zijairbags, navigatiesysteem(2 jaar oud) etc.
Ik ben erg blij met mijn Vento, ik ga er binnenkort 17 inch velgen van Volkswagen onder laten zetten, en ik ga hem indigoblauw laten spuiten, en dan is hij helemaal af. Ik ga zeker nog een paar jaar met deze auto doen.
Er hebben zich nog geen problemen voorgedaan