Volkswagen Tiguan (2024) #2
| Bouwjaar | 2024 |
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand bij aanschaf | 3.000 km |
| KM-stand laatst | 5.000 km |
even wennen, luxe maar ook storingen
De Tiguan Elegance eHybrid zoals de auto volledig heet heb ik uit Duitsland geïmporteerd met 3000 km op de teller. De auto had op naam van Volkswagen Duitsland gestaan om de CO2 boete te vermijden. Een Elegance uitvoering wordt in Nederland niet door de importeur geleverd maar staat qua luxe op het niveau van de R-line.
Wat me enorm aan de auto bevalt is de hoeveelheid luxe die erop zit. Van verwarmbare massagestoelen tot stuurverwarming, een panoramadak en instelbare kleuren voor de binnenverlichting, het zit er allemaal op. Het is natuurlijk even zoeken, en dus wennen, in het infotainment systeem met extra groot scherm hoe het allemaal werkt.
De Tiguan is uitgevoerd met de IQ Light matrix koplampen en dat is ook even wennen maar geeft echt een zee van licht zonder dat de tegenliggers er last van hebben. Ook de spoorverlichting bij wegwerkzaamheden zijn heel erg fijn (al zal niet iedereen dat met me eens zijn). De standaard geluidskwaliteit valt een beetje tegen als ik heel eerlijk moet zijn.
Af en toe geeft de auto een storing of in ieder geval iets dat erop lijkt. Zoals parkeer/cruise-control waarschuwingen als sensoren onder de condens zitten. Na 10 minuutjes rijden verdwijnen ze weer. Of een bandenspanningssensor die bij -10 graden een waarschuwing geeft...zijn dit echt storingen of is dit gewoon een waarschuwing uit voorzorg? Wie zal het zeggen. Feit is alleen dat je er af en toe mee te maken hebt. Verder werkt het eigenlijk allemaal prima.
Qua verbruik kan ik niet zoveel zeggen. Ik heb nu 2000km veelal elektrisch gereden en pas 2 keer de tank gevuld nadat deze elke keer ongeveer half leeg was. Op benzine rijden was bij een ritje Zuid-Limburg - Nijmegen en Zuid-Limburg - Amsterdam. Beide afstanden kun je met een hybride natuurlijk niet volledig elektrisch rijden. Onderweg bijladen vind ik vanwege de tijd en kosten niet interessant.
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Volkswagen Tiguan 1.5 TSI Life Business 7p. | Camera | Apple Carplay | Cruise Control | 20 inch |
- 2022

Volkswagen Tiguan 2.0 TSI 4Motion Highline DEALER OH VIRTUAL
- 2017

Volkswagen Tiguan 1.5 TSI 150pk DSG ACT Highline Business R R-Line Panoramadak Camera Stoelverwarming DAB+
- 2020

Alleen bij de goedkoopste Volkswagen Tiguan kost een kleurtje geld – AutoWeek.nl

Test: Volkswagen Tiguan 1.5 TSI eHybrid - Plug in hybride SUV kan van alles wat

Plug-in hybride Volkswagen Passat en Volkswagen Tiguan goedkoper