Volkswagen Tiguan 1.5 TSI 150pk ACT Comfortline (2019)

Volkswagen Tiguan 1.5 TSI 150pk ACT Comfortline (2019)

UitvoeringTiguan 1.5 TSI 150pk ACT Comfortline
Bouwjaar2019
Jaar van aanschaf2019

VW Tiguan 1.5 TSI 96kW Comfortline Business

In November 2019 werd mijn Passat B8 vervangen door de Tiguan. Na twee keer Passat wilde ik iets anders.

De Tiguan was enkel als handgeschakeld leverbaar voor de lease. Wel heel compleet uitgevoerd:

- Metallic Lak Indium Grey
- Variabele Laadbodem
- Zij-airbags (4x4)
- Advance Pakket
- Comfortline Business R Pakket

De Tiguan heeft het heel goed gedaan. Over de hele contractperiode geen grote verstoringen of dure reparaties. Een heel betrouwbare wagen.

De sportstoelen zijn een goede keuze geweest. Een prima zit, ook op langere afstanden. De hoge zit geeft je een uitstekend overzicht tijdens het rijden. De Art Velours bekleding is vergevingsgezind met twee kleine hondjes achterin en een echt van alles en nog wat morsende puber.

Het rijden zelf was gewoon goed. Fijn en een direct gevoel bij het insturen van bochten. De power die de 1.5 TSI op de weg zet is prima om mee te komen met snel verkeer. Ondanks de hoge instap krijg je toch het gevoel dat je dicht op de weg zit en een goede grip hebt. Het sportpakket heeft daar wellicht enige invloed op. 1.5 cm lager en sportief onderstel.

De kleur Indium Grey heeft me erg goed bevallen. Prachtige kleur onder bijna ieder weerbeeld. Vooral in combinatie met het chroom een mooi geheel.

Afscheid

Helaas afscheid moeten nemen van deze fantastisch fijne auto. In al die tijd geen problemen gehad en overall was het een heel fijne reisgenoot. De kleur zou ik zo weer nemen maar helaas zat deze niet in het kleurscala van de iD4.

9,5

PRIVATE LEASE Volkswagen Tiguan