Volkswagen Tiguan 1.4 TSI 150pk ACT 4Motion Highline (2018)

| Uitvoering | Tiguan 1.4 TSI 150pk ACT 4Motion Highline |
| Versnellingen | 6, Automaat met dubbele koppeling |
| Bouwjaar | 2018 |
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand bij aanschaf | 114.000 km |
| KM-stand laatst | 126.000 km |
Eerste review
Vanwege overstap naar een andere baan zonder lease auto terecht gekomen bij deze VW Tiguan 1.4 dsg highline 4 motion. Misschien eerst handig om te vermelden welke auto's ik heb gereden om een idee te hebben welke ervaring ik heb.
- Ford Focus station 1.6 benzine 2003 ( eerste gekochte auto)
- VW caddy 2.0 diesel 2015-2020 (tijdelijke lease auto)
- Opel astra 1.0 benzine 2016 (tijdelijke lease auto)
- Suzuki Vitara 1.4 Boosterjet allgrip 2018 (lease auto)
- Mercedes C klasse 2011 benzine (eigen auto)
- VW T Roc 1.5 benzine dsg 2019 (lease auto)
- Kia Sportage PHEV AWD 2024 (lease auto)
- VW Tiguan 1.4 tsi highline dsg 4 motion (eigen auto)
Ik wilde geen lage zit zoals in een station omdat deze zitpositie met langere afstanden gewoon niet fijn is voor mij. Ook ben ik moeilijk met veel autostoelen dat ik last krijg van mijn kont, onderrug of schouders. Zo liep de stoel van de Opel Astra ter hoogte van je schouderbladen naar binnen, waardoor ik als persoon van 190 centimeter krom in de stoel werd gedrukt. De Mercedes was iets met de onderzitting waardoor ik na een uur rijden gewoon pijn kreeg in mijn kont (mijn vriendin had precies hetzelfde). Op vakantie met de auto was hierdoor geen pretje. Voor de rest wel zeer fijne auto. En de Kia was de onderzitting voor mij ook geen match.
Waar zit ik dan wel goed in? in de VW T Roc, De VW caddy van mijn vader (nieuwste model). Dus toch maar voor de veilige optie gekozen betreft stoel, dus voor een Volkswagen. Of dit een veilige optie is betreft betrouwbaarheid dat gaan we meemaken.
Eerste indruk na 8 maanden
Het rijden:
Stoel zit perfect! Automaat is zeer fijn zoals ik ook van de T Roc gewend was. In vergelijk met de Kia Sportage PHEV wat een 6 jaar nieuwere auto is, is dit toch gewoon beter rijden. De Kia schakelende net zo fijn bij een wat sneller rijdgedrag, maar bij rustig tijden bleef ie lang in zijn toeren hangen en wilde niet altijd schakelen wat voor mij niet natuurlijk voelde. De elektro motor met de benzine voelde toch licht onnatuurlijk ofzo.
De wegligging is oke. Hier was de Kia wel beter in net zoals het onderstel. De Tiguan vind ik bijzonder hard geveerd en dan is dit niet eens de R line. Snap niet waarom ze dit hebben gedaan want zoals beschreven in de bochten is dit niet een sportieve auto. Ik heb zo nu en dan wel een krakend geluid uit de ophanging met bijvoorbeeld het nemen van een drempel. Herkennen meer mensen zicht hier in en is hier een oplossing voor?
En tijdens het rijden rond de 85 km/h hoor ik een fluitend geluid. Het bijzondere is dat ik dit in de zomer bij warmer weer meer hoor dan nu in de winter. In de zomer is het eigenlijk gewoon irritant. Zijn er hier mensen die hier meer ervaring mee hebben?
Ik heb specifiek een 4motion gekocht omdat ik vind dat een SUV gewoon een 4x4 moet zijn. Daarnaast scheelt het sneeuwkettingen omleggen met wintersport en kan je bij de rotonde met regen gewoon snel invoegen zonder slippende banden. Deze winter in de sneeuw al meerdere dagen lekker woonwerk kunnen rijden op de sneeuwstand door de sneeuw. Bizar veel grip in combinatie met de Michelin Crossclimate 2 banden. Over het algemeen is het rijden lekker in deze auto met goede stoelen, fijne automaat en goede geluidsdemping waardoor het gewoon een lekkere reis auto is.
Ruimte en cockpit:
Ik vind de auto lekker ruim. Mijn mountainbike past erin met de banken plat zonder de wielen eruit de halen. In de Kia was dit zeker niet mogelijk. De verschuifbare achterbank is zeer handig net zoals de bijrijder stoel die helemaal vlak kan. Zo kan je heel wat gipsplaten bij de bouwmarkt halen. Hoe voelt allemaal degelijk en kwalitatief aan. Enige wat ik onder de maat vind is het audio systeem. Vaak wordt DAB afgewisseld met FM en het geluid uit de boxen vind ik eigenlijk onder de maat. Bij de Opel Astra was dit stukken beter. En de Kia als standaard pakket echt vele malen beter.
Om samen te vatten: fijne, praktische auto. Wel dus nog een paar puntjes ter verbetering wat ik hopelijk kan oplossen. En de betrouwbaarheid gaan we komende jaren meemaken.
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Volkswagen Tiguan 2.0 TDI Camera ACC Lane Trekhaak NETTO
- 2019

Volkswagen Tiguan 1.5 TSI 150pk DSG Highline 150 pk DSG | R-Line | Navigatie | LED Plus | 19" Sebring velgen | Trekhaak | Elektr. Achterklep | Adaptieve Cruise control | Navigatie
- 2020

Volkswagen Tiguan 1.4 TSI ACT Comfortline Business R | Navi | Pano | Trekhaak | 103.333 km Dealeronderhouden
- 2017

Deze SUV’s en cross-overs worden 10 jaar maar hun populariteit maakt ze behoorlijk duur

Volkswagen Tiguan (2016-2024) - Occasion aankoopadvies

SUV of stationwagon: occasionprijzen Volkswagen Tiguan versus Passat Variant

Praktijkverbruik Volkswagen Tiguan: spaarzame slokop?