Volkswagen Scirocco 1.4 TSI 160pk Highline (2009)

Volkswagen Scirocco
Volkswagen SciroccoVolkswagen SciroccoVolkswagen SciroccoVolkswagen SciroccoVolkswagen SciroccoVolkswagen SciroccoVolkswagen SciroccoVolkswagen SciroccoVolkswagen SciroccoVolkswagen SciroccoVolkswagen SciroccoVolkswagen SciroccoVolkswagen SciroccoVolkswagen SciroccoVolkswagen SciroccoVolkswagen SciroccoVolkswagen Scirocco

UitvoeringScirocco 1.4 TSI 160pk Highline
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2009

Eerste ervaringen

• 100 km

Eindelijk was het zover... Gisteren de Scirocco opgehaald. Tot mijn verrassing was er een kleine facelift uitgevoerd. De SciRo heeft nu de klokken en boordcomputer van de Golf VI wat in mijn ogen een hele verbetering is. Alleen jammer dat die wit/rode klokken niet meer zo mooi bij het blauw verlichte middenconsole passen.

Na de eerste 100km moet ik zeggen dat die erg goed bevalt. Veel power alleen is het niet echt gelijkmatig verdeeld.

De stoelen zitten prima (veel steun) en het uitzicht rondom en naar achteren valt me niet tegen. Ok, je ziet niet alles maar ik had het een stuk erger verwacht.

Het stuur is ook erg fijn en hij stuurt lekker direct. Vooralsnog dus een echte aanrader deze auto.

Een maandje verder...

We zijn een maandje en 4500 km verder.

Ik zal eerst reageren op de vragen. Ik heb wel een proefrit gemaakt alleen toen ik de auto bestelde was de levertijd 5 maanden. (Waarschijnlijk, ik heb het niet nagevraagd, wist de dealer toen nog niet dat er wat dingen gewijzigd zouden worden)

De dealer had dit inderdaad best even mogen doorgeven alleen enerzijds vond ik het niet zo erg en anderzijds als hij het niet geweten had toen ik de auto bestelde dan had ik die later denk ik ook niet mogen annuleren.

Met power niet gelijkmatig verdeeld bedoel ik dat je merkt dat er een turbogat is. Bij ongeveer 2500 toeren komt opeens veel kracht vrij. Misschien is dit altijd zo bij een auto met turbo maar voor mij is dit de eerste auto met turbo dus voor mij was het een nieuw fenomeen.

Ik ben ondertussen ook in Duitsland geweest waar ik dus ook wat harder heb kunnen rijden. Hij trekt zonder veel problemen zo door naar de 200km/h. Maar ik moet zeggen dat de auto boven de 210 een beetje onstabiel aan begint te voelen. Maar t/m 200 rijdt die nog erg comfortabel.

Ook bij langere ritten (800km) blijven de stoelen heerlijk comfortabel. Bij eerdere auto's werd het na een paar uurtjes nog weleens oncomfortabel.

Zoals ik in de eerder review al aangaf valt het zicht naar achteren reuze mee. Nu ik er wat meer in gereden heb en geleerd hebt om te gaan met het beperkte zicht levert het weinig problemen op.

Wat ik ook merk is dat het nog steeds als een 'aparte' auto wordt gezien. Ik wordt bijna elke dag wel door een wildvreemde aangesproken dat ik een mooie auto heb en/of wat voor type het is. (ik heb type niet achterop staan)