Volkswagen Polo 1.4 TDI 80pk BlueMotion Comfortline (2009)
Uitvoering | Polo 1.4 TDI 80pk BlueMotion Comfortline |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Ervaringen VW Polo
Een veranderende gezin samenstelling en het feit dat de Volvo S60 inmiddels ruim 360000KM op te teller had staan besloot ik een nieuwere kleineren en zuinigere auto te zoeken.
na enkele proefritjes in o.a. Opel corsa, Fiat Punto en VW Polo besloot ik voor de Polo te gaan. Aangezien het nieuwe model nog een beetje prijzig was of veel kilometers op de teller had staan kwam ik op de polo Bluemotion uit 2009. ik vond een model met amper 115000 KM op de teller.
Uiteraard moet je tegenover de Volvo S60 een hoop comfort inleveren, maar de kosten zijn dan ook een stuk lager. Motorisch viel alles nog mee ik had minder verwacht van de 1.4 3 cilinder met 80 PK. toch ruim de helft minder dan de Volvo S60 D5.
Of het toeval was weet ik nog niet maar 2 weken nadat ik de polo reed kreeg ik last van een hernia. De Stoelen van de polo bieden dan ook erg weinig steun onder in de rug. Ik heb sinds dien een kussen en later een speciale steun in de stoel voor een betere zithouding.
De Polo heeft mij nooit in de steek gelaten en voldeed prima voor een paar maanden.
na een paar maanden begin ik mij ook te irriteren aan het trillen en brommen van de 3 cilindermotor. met name in de lage toeren tallen is deze trilling aanwezig. deze irritatie en het feit dat de stoelen mij erg tegen vallen ben ik opzoek gegaan naar een iets groter en luxere auto. de keuze was uiteindelijk VW Golf of Ford Focus. en het is een Focus geworden.